Западните медии съобщиха за анализ на германското разузнаване, който разглежда

...
Западните медии съобщиха за анализ на германското разузнаване, който разглежда
Коментари Харесай

НАТО обясни появата на сценарий за война с Русия

Западните медии оповестиха за разбор на немското разузнаване, който преглежда сюжета страната да влезе във война с Русия. Както оповестява немското издание Bild, базирайки се на документа, анализаторите са проучили вероятен конфликт сред силите на НАТО и съветските въоръжени сили.

Според ръководителя на Центъра за стратегически връзки на Северноатлантическия алианс Янис Сартс анализът не е бил скришен, това е „ измислена обстановка “, в която се допуска спор сред измислени страни, само че сега действителните положения и география са „ по-приложими “.

Сартс акцентира, че документът " не планува развиването на обстановката ".

В диалог с РИА Новости източник от Министерството на защитата на Германия сподели, че страната приема „ съществено “ опасността от спор с Руската федерация, само че отхвърли да разяснява материала на изданието.

„ Не мога нито да потвърдя, нито да разясня тези известия “, каза той.

На собствен ред Bild счита, че немското министерство на защитата взема поради даже тези сюжети, които са малко евентуални.

„ Разглеждането на разнообразни сюжети... е част от ежедневните военни каузи, изключително по време на армейското образование “, пише медията съгласно източник в Министерството на защитата.

Припомняме, на 14 януари изданието заяви, че Германия приема съществено опцията за нахлуване от съветски войски по източния фланг на НАТО. Сценарият допуска, че още през юни тази година съветските въоръжени сили ще отхвърлен украинските въоръжени сили и ще стартират „ скрита, а по-късно все по-явна “ офанзива против силите на Алианса.

Говорим за вероятни офанзиви в киберпространството, хибридна война „ основно в балтийските страни “. Началото на конфликтите ще бъдат руско-беларуските военни учения.

Още през октомври съветските въоръжени сили ще трансферират сили в Калининград, обстановката ще се утежни. През декември ще се случи провокация в коридора Сувалки - реплика на „ граничен спор “, който ще докара до вълнения и жертви. В резултат Русия на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ще „ упрекна Запада в подготовка на нахлуване “.

През май 2025 година НАТО ще реши да употребява „ надеждни ограничения за въздържане “, след което в „ Ден X “ ще изпрати 300 000 бойци на източния фланг. А през лятото на 2025 година изданието оповестява за „ идното експлоадиране на война “. Медиите не разказват изхода от борбата.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков, той не би искал да разяснява публикацията, като укори изданието, че „ в последно време “ популяризира вестникарски измислици.

А формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова оцени обявата на Bild като „ хороскоп за предходната година “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР