Западните компании, работещи в Русия след пълномащабното нахлуване на Москва

...
Западните компании, работещи в Русия след пълномащабното нахлуване на Москва
Коментари Харесай

Русия отказва да изплати милиарди долари печалби на западни компании

Западните компании, работещи в Русия след пълномащабното навлизане на Москва в Украйна, са натрупали милиарди облаги. Кремъл обаче им пречи да получат достъп до тези средства, като цели да окаже напън върху " недружелюбни " страни.

Въпросните предприятията са съдействали с $18 милиарда от $20-те милиарда регистрирани съветски облаги за 2022 година и със $199 милиарда от $217 милиарда брутни доходи, съгласно данни на Киевската школа по стопанска система. Възможно е тази цифра да се е нараснала, само че заради годишното обявяване на локалните резултати от интернационалните предприятия, точни числа не са налични.

Дружества като BP и Citigroup са задържали локалните си доходи в Русия, откогато беше наложена възбрана за погашение на дивиденти на предприятия от “ ” страни, в това число Съединени американски щати, Обединеното кралство и членове на Европейски Съюз. Въпреки че са вероятни изключения, доста малко позволения за евакуиране са били дадени.

“ “, се споделя в отчета.

Много задгранични предприятия се пробват да продадат съветските си дъщерни сдружения, само че всяка договорка изисква утвърждението на Москва и е обвързвана със обилни понижения на цените. Неотдавна British American Tobacco и шведският производител на камиони Volvo оповестиха съглашения за прекачване на активите си в Русия на локални притежатели.

Сред фирмите с “ ” генезис, които към момента са дейни в Русия, австрийската банка Raiffeisen регистрира най-високите доходи в страната за 2022 година в размер на $2 милиарда. Американските групи Philip Morris и PepsiCo са спечелили надлежно $775 милиона и $718 милиона. Шведският производител на камиони Scania, който се изтегли от страната, завоюва $621 милиона облага в Русия през 2022 година

Базираните в Съединени американски щати предприятия генерираха най-голямата обща облага от $4.9 милиарда, следвани от немски, австрийски и швейцарски компании със надлежно $2.4 милиарда, $1.9 милиарда и $1 милиарда.

Киевското учебно заведение по стопанска система събира данните си от разнообразни източници, в това число съветския указател на фирмите, новинарски отчети и корпоративни изказвания.

Тези недостъпни средства способстват за разноските, които интернационалните предприятия понасят поради последствията от нападението на Русия над Украйна. Европейските компании оповестяват за отписвания и загуби в размер на най-малко €100 милиарда от интервенциите си в Русия след нашествието.

Германската енергийна група Wintershall, която претърпя непарична амортизация в размер на €7 милиарда, откакто Кремъл иззе нейния съветски бизнес, осведоми вложителите през февруари, че има “ “.

През март съветският президент Владимир Путин предложи облекчение на рестриктивните мерки върху дивидентите за “ ” с “ ” генезис, като им разреши да изтеглят част от облагата, в случай че желаят да влагат и в границите на страната. Пет месеца по-късно обаче разширението на възбраната за тях беше едно от предложенията, направени небрежно от съветското министерство на финансите за стабилизиране на рублата.

Макар че Русия съумя да окаже известна поддръжка на рублата, употребявайки други принадлежности, по-нататъшен спад може да докара до преоценка на финансовите ограничавания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР