Западните държави ще продължат да се разплащат с Русия с

...
Западните държави ще продължат да се разплащат с Русия с
Коментари Харесай

Шолц: Западните държави ще продължат да се разплащат с Русия с евро

Западните страни ще продължат да се разплащат с Русия с евро и с долари за естествения й газ, макар опасността на Кремъл, че в случай че не получава рубли за синьото си гориво, ще спре доставките.

Това съобщи канцлерът на Германия Олаф Шолц, който е разговарял през вчерашния ден по въпроса с съветския президент Владимир Путин:

„ Погледнахме договорите за доставки на газ и други артикули. В тях се споделя, че разплащането става в евро и от време на време в долари. Ясно заявих в диалога си с съветския президент, че това ще продължи да бъде по този начин. Сега ще би трябвало да се срещнем с концепциите му в конкретика, само че във всички случаи фирмите ни желаят, могат и ще заплащат в евро “.

Владимир Путин подписа през днешния ден декрет с нови правила за заплащането на доставките на съветски газ по тръбопроводите за Европа. Правилата плануват избраните за " вражески " за Русия страни да отварят специфични сметки в " Газпромбанк ", която ще конвертира получаваната там западна валута в рубли на Московската борса и ще я внася по сметки на купувачите в съветска валута, които ще се отварят без да е належащо наличие на представител на съответния покупател.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР