Западът води чрез НАТО координирана война срещу Русия в Украйна

...
Западът води чрез НАТО координирана война срещу Русия в Украйна
Коментари Харесай

Лавров: Западът води война срещу Русия, рискува неконтролируемо изостряне на напрежението

Западът води посредством НАТО координирана война против Русия в Украйна и рискува " неконтролируемо изостряне " на напрежението сред международните сили, предизвести през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Войната, която груповият Запад предприе против Русия, се отразява на обстановката със стратегическата непоклатимост ", сподели Лавров на конференция в Москва.

Той увери, че НАТО към този момент не е защитителен съюз, а агресор, трансформирал Украйна в " плацдарм против съветските ползи ". Украйна и жителите ѝ се изгарят като " консумативи ", до момента в който Западът тласка Киев да продължава да води война, добави Лавров.

Той направи това изказване, откакто Москва сподели на няколко пъти през последните седмици, че е подготвена да беседва с управлението в Киев за преустановяване на военните дейности, само че всякога предложенията ѝ са били отхвърлени, отбелязва ДПА.

Лавров акцентира, че съветската теория за сигурност цели да предотврати каквито и да било конфликти сред нуклеарните сили, тъй като сходен процес може да докара до неконтролируемо изостряне на обстановката, съобщи ТАСС.

" Западните сътрудници се пробват да се отклонят от тази част от формулата ", сподели той.

Споменавайки за " невиждан експанзионистичен глобализъм " от страна на НАТО, Лавров изрази увереност, че множеството страни осъзнават заплахата от тази нова посока на западния боен алианс.

Той показа Русия като пионер в битката против западния колониализъм - явен негов опит да завоюва азиатските и африканските страни, които бяха изпратили свои представители на конференцията, отбелязва ДПА.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков сподели в изявление за телевизия Ар Ти, че Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) е в колапс и се употребява по безсрамен метод от избран кръг страни, съобщи ТАСС.

" ОССЕ се унищожава като организация, тя цинично се употребява от стеснен кръг страни за омаловажаване на различните гледни точки за архитектурата на интернационалната сигурност ", сподели той.

Утре в Лодз стартира годишната среща на външните министри от ОССЕ. Домакинът Полша взе невижданото решение да не предложения Сергей Лавров на двудневния конгрес поради съветската инвазия в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР