Западът срина световния ред в името на своите амбицииУкрайна стана

...
Западът срина световния ред в името на своите амбицииУкрайна стана
Коментари Харесай

Владимир Путин: Еднополюсният свят свърши

Западът срина международния ред в името на своите упоритости
Украйна стана “спасителен пояс” за Съединени американски щати и Европейски Съюз

Европа ще загуби до 400 милиарда $ от глобите

Ерата на еднополюсния свят завърши, макар опитите да бъде непокътнат и опазен с всички налични средства, съобщи президентът на Русия Владимир Путин в изявление пред участниците в Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

Западните сътрудници съзнателно подкопаха интернационалните основи в името на своите геополитически упоритости, уточни още той.

“Бизнес репутацията и доверието във валутите бяха фундаментално подкопани, това беше направено преднамерено... Ерата на еднополюсния свят завърши, макар опитите да се резервира и опази по всевъзможен метод. Играта се играе единствено пред една врата. Светът, учреден на такива канони, е по формулировка неустойчив. Съединените щати считат себе си за пратениците на Бог на Земята. Обявили са ползите си за свещени. Те се интересуват от ползи, а не от потребности. Тези промени са фундаментални. Нищо няма да е както преди”, сподели съветският президент.

Според него западните страни желаят да санкционират и смажат всеки, който се откроява от общите им редици и не желаят сляпо да се подчиняват.

“Ако някой въстаник не може да бъде преследван, обуздан, тогава те се пробват да го изолират или, както се споделя в този момент, да го анулират. Използва се всичко, даже спортът, олимпийското придвижване, забрани на културата, шедьоври на изкуството, заради единствената причина, че създателите им са от неверен произход”, сподели още Владимир Путин на форума в Санкт Петербург и добави, че това е естеството на настоящия припадък на русофобията на Запад.

“Руската специфична интервенция в Украйна се трансформира в “спасителен пояс” за западните страни, което им разрешава да упрекват Москва за неверните си калкулации в икономиката” сподели още Владимир Путин.

Според него съществуващите проблеми с инфлацията, храните и енергетиката са свързани с неправилната икономическа политика на управляващите в западните страни, а не с Русия. “Днешното повишаване на цените, инфлацията, проблемите с храните и горивата, бензина, в енергийния бранш като цяло са резултат от систематични неточности в икономическата политика на сегашната администрация на Съединени американски щати и европейската администрация. Ето аргументите. Ще приказвам и за нашата специфична интервенция, да, тя имаше някакво значение, само че коренът е тъкмо в това - в тяхната неправилна икономическа политика”, акцентира Путин.
Руският президент настоя че глобите, наложени против Русия от Запада, са “безумни и необмислени”.

В същото време той акцентира, че “количеството и скоростта на въвеждане” на глобите нямат казус, и желанието на Запада е било “да ги вземе набързо”, с цел да смаже съветската стопанска система, сподели Путин. Според него икономическите загуби на Европейски Съюз от санкционната тресчица на страните членки могат да надвишават 400 милиарда $, а инфлацията в някои страни от Еврозоната се е повишила до 20%.



Полша и Румъния водят в статистиката
Руските сили са ликвидирали близо 2000 наемници


Според съветското министерство 59 френски “наемници”, от 183-ма, пристигнали да се бият, са били убити от началото на съветската атака, цитира данни от отчета Агенция Франс Прес.

От началото на специфичната интервенция в Украйна дойдоха 6956 наемници, 1956 към този момент са унищожени, 1779 са напуснали, като общо наемници и “специалисти по употреба на разнообразни въоръжения” от 64 страни са в описите на Министерството на защитата на Русия към юни 17. Това оповестиха съветски и международни медии, базирайки се на формалната статистика на военното ведомство за пристиганията в Украйна на задгранични наемници.

Според данните Полша е водач измежду европейските страни по брой както пристигнали, по този начин и починали наемници, от началото на спецоперацията оттова в Украйна са пристигнали 1831 души, от които 378 към този момент са унищожени, а 272 са унищожени. Следва Румъния - 504 пристигнали, 102 убити, 98 отпътували. Следва Англия - 422 пристигнали, 101 починали, 95 напуснали.

“От американския континент отпред е Канада - 601 са пристигнали, 162 са били убити, 169 са към момента там. 530 наемници дойдоха от Съединени американски щати, 214 починаха, 227 напуснаха”, се показва в официалното съобщение на съветското министерство на защитата.

Над 350 наемници са пристигнали от Грузия, като 120 са били убити, а 90 са напуснали страната. “В Украйна бяха видяни прехвърляни бойци на терористични формирования от следени от Съединени американски щати региони на Сирия - 200 души, 80 от тях бяха убити и 66 напуснаха”, се споделя още в известието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР