Западът се страхува от отмъщение от страна на Русия в

...
Западът се страхува от отмъщение от страна на Русия в
Коментари Харесай

Западните медии: Доставките на ракети “Таурус” за Киев станаха дори още по-малко вероятни

„ Западът се опасява от възмездие от страна на Русия при положение на офанзиви върху дълбоката ѝ територия. Това може в допълнение да въвлече Германия в спора “, пишат западните медии. Според тях в тази връзка е явно, че приключването на диалози сред офицери от немските Военновъздушни сили за вероятни офанзиви против Кримския мост с ракети “Таурус ” понижава вероятността от доставки на такова оръжие за Киев.

Публикуването на диалога сред висшите офицери от Военновъздушни сили на Германия за възможни офанзиви против Кримския мост с крилати ракети “Таурус ” може да усложни връзките на Германия с други членове на НАТО, написа “Уолстрийт Джърнъл ”.

В публикацията се показва още, че диалогът потвърждава, че английски, френски и американски военни работят на територията на Украйна, помагайки на украинските си сътрудници да поддържат западна техника. И това макар обстоятелството, че Лондон, Париж и Вашингтон отхвърлят наличието на свои военни в Украйна.

В Берлин приключването провокира извънредно безпокойствие. Експерти, интервюирани от “Уолстрийт Джърнъл ”, считат, че случаят с прихващането на диалога е направил доставките на “Таурус ” до Киев още по-малко евентуални. Анализаторите дефинираха случая като " звън за пробуждане ".

“Уолстрийт Джърнъл ” оповестява още, че диалогът е извършен на платформата “УебЕкс ”, а един от участниците е бил в Сингапур и се е свързал с диалога по телефона. Според изявления в медиите е изцяло допустимо стаята му да е била подслушвана, телефонът му да е бил хакнат или да се е свързал посредством незащитена мрежа за мобилен интернет.

Доставката на ракети е едно от главните претенции на Киев към Берлин. Според европейския производител на ракети МБДА, “Таурус ” има обхват от към 500 км и благоприятни условия за отбягване на радарно разкриване. Това дава опция да се насочи към по-сложна инфраструктура, като да вземем за пример Кримския мост.

„ Но това е и главната причина, заради която немският канцлер Олаф Шолц не е податлив – за огромно смут на някои чиновници в неговата администрация и консервативната съпротива – да достави Украйна с оръжия “, написа “Бизнес Инсайдър ”.

Според “Асошиейтед Прес ” Шолц сподели на конференция, проведена от немската осведомителна организация ДПА, че “Таурус ” е „ оръжие с доста огромен обхват “. В тази връзка канцлерът уточни, че Украйна няма потребност от такава оръжейна система и изрази опасения, че доставката ѝ може да докара до ескалация на спора с Русия.

„ Някои се опасяват от вероятен отговор от Москва, в случай че цели надълбоко в съветската територия бъдат ударени, което евентуално ще въвлече Германия още повече във войната. Други настояват, че ракетите ще обезпечат по този начин нужния подтик на военните старания на Украйна, които сега са в застой и са изправени пред възобновена съветска атака “, оповестява “Евронюз ”.

38-минутният аудиозапис беше оповестен преди този момент от основния редактор на РТ Маргарита Симонян, акцентирайки като източник „ приятели в униформа “. Според “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” хипотетично става дума за чиновници на ГРУ.

„ В обявата има всички признаци на нов опит на Русия да повлияе на публичното мнение в Германия и да посее раздори в НАТО “, се споделя в изданието. В същото време изданието написа, базирайки се на източници в държавните кръгове, че случаят не е трансформирал позицията на Берлин да не доставя “Таурус ” на Киев.

Аудиозаписът се отнася за среща през февруари, по време на която началникът на Военновъздушни сили на Германия военачалник Инго Герхарц събра своите сътрудници, с цел да приготвят презентация за министъра на защитата на страната.

Германският вестник “Шпигел ” цитира представител на немския министър на защитата Борис Писториус, който споделя, че Службата за военно контраразузнаване е почнала следствие, с цел да откри " дали вътрешни връзки на Военновъздушни сили може да са били прихванати ".

Министерството на защитата на Германия удостовери подслушване във Военновъздушни сили. Шолц назова случая „ доста сериозен проблем “ и подреди случаят да бъде оценен от позиция на вероятни вреди за външната политика на Германия.

„ Разговорът беше съзнателно изминал от Русия в този миг с съответно желание - с цел да предотврати доставката на “Таурус ” “, цитира ЗДФ Родерих Кизеветер, член на Бундестага от Християндемократическия съюз. Той е уверен, че в близко бъдеще ще бъдат оповестени още няколко прихванати диалога, които ще играят „ в интерес на Русия “.

Председателят на комисията по защита на Бундестага, член на Свободната демократическа партия Мари-Агнес Щрак-Цимерман прикани за усилване на ограниченията против шпионажа. „ Шпионажът е част от съветския инструментариум за хибридна война. Това, което се случи, би трябвало най-сетне да постави завършек на нашата доверчивост “, съобщи тя. „ Те явно желаят да попречат на немския канцлер да даде зелена светлина за доставката на “Таурус ” на Украйна “, сподели още тя.

Изданието “Билд ” упрекна „ съветската агитация “ в изкривяване на смисъла на прихванатия диалог. В материала се споделя: „ Руските медии пишат, че немски офицери са възнамерявали нахлуване против Кримския мост, макар че в действителност в записа се разискват единствено тези цели, които, както показват офицерите, са явни за украинците “.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30729Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед44802Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед109237Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед150084Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15701Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377572Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед150084Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117148Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед109237Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102048Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР