Западът се държи хищнически“ на световните пазари на храни. Това

...
Западът се държи хищнически“ на световните пазари на храни. Това
Коментари Харесай

Путин обвини Запада в хищническо поведение на хранителните пазари

Западът " се държи грабителски “ на международните пазари на храни. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на заседание по земеделски въпроси в Кремъл, предава ТАСС .

Държавният глава обърна внимание, че през второто тримесечие на тази година вносът на храни в Съединени американски щати в годишно изражение е достигнал 218,6 милиарда $ против 185,1 милиарда $ година по-рано.

" В същото време, което е значимо, размерът на американския импорт надвишава износа с 22,3 милиарда $. А в предходни години износът надвишаваше вноса, т.е. през днешния ден Съединените щати внасят повече храни от международните пазари, в сравнение с продават “, означи президентът на Руската федерация.

Сега, съгласно Путин, цената на храните на международния пазар се е върнала на равнищата от началото на годината, само че в това време са с 40% по-високи от 2020 година

" И това е директна последица, без никакво пресилване, от хищническата политика на най-богатите страни в света, които не престават интензивно да купуват храни, употребявайки, наред с други неща, излъчванията (печатането на пари), които непрекъснато правят “, твърди съветският президент.

В същото време той означи,  че през тази година Русия ще има рекорден берекет от 150 милиона тона зърно, в това число 100 милиона тона пшеница.

По думите му, глобите против Русия заплашват с световна хранителна рецесия, към която светът върви към този момент няколко години. Отговорността за влошаващата се обстановка, съгласно Путин, е на груповия Запад. " Някои водещи страни са построили своите финансови и хранителни политики по подобен метод, че виждаме резултата, който имаме през днешния ден “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР