Западът се ангажира да обучи десетки хиляди украински пехотинци, хиляди

...
Западът се ангажира да обучи десетки хиляди украински пехотинци, хиляди
Коментари Харесай

Полски инструктор загуби дар слово: Срещу Русия готвят армия от двойкаджии

Западът се ангажира да образова десетки хиляди украински пехотинци, хиляди танкисти, стотици оператори на ЗРК. Какво дава това образование и какви заключения би трябвало да направи съветската войска по отношение на това.

Онзи ден фотоси на немския танк Leopard-2A4, на който украинските военни съумяха безусловно да съборят кулата, обиколиха интернет. Инцидентът е станал в Полша на един от полигоните, по чиито направления бъдещите бранители на украинския режим усвояват западна техника.

Епизодът е комичен и като че ли приказва за нелепостта на украинските танкисти. Правилните заключения от тази история обаче би трябвало да са напълно други. Всичко по реда си.

Как е стигнала до там?

С две думи, дано проучваме самата обстановка. Първоначално беше обявено, че екипажът на " Леопарда " е спуснал оръдието в придвижване, което е предиздвикало голямата цев да се удари в земята, а пандизът му е изтръгнал купола от носещата корона.

На всички оповестени фотоси обаче ясно се вижда, че теренът към засегнатия танк е еднакъв, без забележими неравности и ями, върху които корпусът на автомобила може да получи сериозен надолнище. В допълнение, оръжията на " Леопардите " са стабилни; това значи, че шансът да се забие цевта в земята е на практика нулев.

Всъщност събитията се развиха по напълно друг сюжет. " Цариград " към този момент писа, че " Леопард-2 " са основани като профилирани танкове за отбранителни борби. По тази задача бяха създадени както схемата за брониране, по този начин и шасито на машината.

Тъй като е доста значимо танкът, който стреля по врага откъм гърба, бързо да се върне обратно, назад зад прикритието, немските инженери са му дали опция да се движи на заден ход със скорост до 30 км / ч. Като се има поради огромното съответствие на двигателна сила към тегло (повече от 24 конски сили на тон), немската бронирана котка е в положение да направи спиращи дъха удари обратно.

Съветските танкове са основани по напълно друга идея - като настъпателни танкове. Следователно трансмисията на Т-72 ви разрешава единствено да пълзите назад със скорост до пет километра в час.

Логично е да се допусна, че командването на въоръжените сили на Украйна е изпратило на образование в Полша не зелени начинаещи, а опитни и изявени танкисти.

В резултат на това, когато лидерът, който е привикнал да кара руска машина, се опита да даде заден ход, той е блъснал кърмата на резервоара си върху горния преден лист на машината, стояща откъм гърба. В същото време този, който се е прибирал, е вдигнал оръдието на задния контейнер и се е завъртял с него, като че ли с голям лост, купола на смачкания сътрудник.

Полският инструктор, който е следил всичко това по време на диалога с репортерите, беше очевидно комплициран и означи, че в никакъв случай не е имало сходни произшествия в полската войска и той самият в никакъв случай не е виждал такова „ неловко боравене с техника “.

Какво ще кажете за образованието?

Този случай удостоверява ли, че образованието на украинските военни в Европа и Съединени американски щати е небивалица и следващото „ асимилиране “ от уважавани хора на милиарди долари/евро по украинска тематика?

Отговорът на този въпрос е двузначен. На първо място, тъй като Западът образова украинската войска в разнообразни области и резултатът от тези стратегии е друг.

Според Der Spiegel образованието на украинските военни в Германия продължава от 6 до 8 седмици. Съединените щати образоват украински оператори на системата за противовъздушна защита Patriot във Форт Сил (Оклахома) от края на декември - началото на януари, а на 19 април стана известно, че първите комплекси са доставени в Украйна.

Обединеното кралство започва конвейерно образование на украинската войска, възнамерявайки да образова 10 000 бойци на ВСУ в няколко групи за четири месеца.

Ясно е, че няколко месеца образование за хеликоптер или военен водач са нищо. Но за екипажа на танка - към този момент доста, доста стабилен интервал.

" Ако човек лети, има опит във въздуха - да вземем за пример, това е водач клас 1-2 - тогава за всяка друга техника от сходен клас, да вземем за пример - от МиГ-29 до F-16 - можете да се преквалифицирате минимум за три месеца ", сподели генерал-майор от оставка Владимир Попов пред наблюдаващия на " Цариград ".

В същото време той акцентира, че през този интервал кадетът ще може да овладее единствено потегляне и прекъсване и да лети в режим " жива цел ".

За да овладеете всеки вид бойни задачи, като потреблението на ракети въздух-въздух, регулируеми бомби, офанзива на наземна цел от пикиране, са ви нужни най-малко два на практика полета. И още веднъж, това ще бъде единствено встъпление във опциите на технологията.

За по-малко подготвени водачи от 3-ти клас интервалът на запознаване с непозната техника и преодоляване на първичните умения за пилотиране и потребление на оръжие се удвоява и доближава към шест месеца.

" Проблемът е дали да се готвят добре или не. Нашите водачи в този момент са доста добре подготвени, тъй че в случай че желаят да обучат водачите на своите изтребители за двубой, им трябват година и половина до две за това ", изясни специалистът.

Попов също по този начин означи, че за обезпечаване на работата на един аероплан е нужен екип от наземни експерти от 8-12 души.

" А техническият личен състав е доста по-труден за подготовка от водачите ", сигурен е нашият събеседник.

Очевидно точно с това, макар всички молби на киевския режим, неговите западни съдружници не са почнали стратегия за преквалификация на украинските водачи за западни самолети, ограничавайки се до проявление на симулатори.

Поглед от тази страна

От друга страна, имаме и директни доказателства за това какво преподават западни инструктори на украински офицери в английските полигони.

По-специално майор Крейг Хътън от шотландската армия сподели пред кореспонденти, че курсът за образование на пехотата за украинци включва образование по пукотевица, напредване на бойното поле под огън и първа помощ.

На собствен ред украински кадети в изявленията за западни издания означиха, че инструкторите ги образоват да работят в здания и да работят в градска среда. В същото време британците разчитат на опита, насъбран по време на окупацията на Ирак и Афганистан.

С други думи, никакви секрети техники не се преподават на нашия зложелател. Просто новобранците се учат на главните неща, които ги вършат боеспособни бойци в актуалния пердах. Само и всичко.

Може ли на тази основа да се каже, че западното обучение не дава нищо на нашия зложелател? Разбира се, че не. Ако врагът е в положение да удари нашите бойци, да оборудва позиции в здания, дейно да ползва медикаменти след раняване, тогава това сигурно е рисков зложелател, заслужен както за танкова мина, по този начин и за планираща бомба, само че сигурно не за насмешки и смешки.

Кой е учителят

Има още един миг в тази тематика, който е, че ученето се състои от два доста разнообразни набора от познания и умения. Първият е обвързван с притежаването на материалната част: военнослужещите би трябвало да схванат по какъв начин издаваните им оръжия стрелят, карат, по какъв начин би трябвало да се поддържат и ремонтират. Но има и голямо количество познания за това по какъв начин да се държим на бойното поле. И в този момент те към този момент не са толкоз тясно свързани с платформата, която армията би трябвало да оперира в този съответен миг.

Западните инструктори сигурно са престижите в първия набор от въпроси: те в действителност знаят по какъв начин да боравят с оръжията, които предават на украинците. Но що се отнася до директното водене на бойните дейности, самата украинска войска към този момент има богат опит в редица области и би могла да научи своите западни спонсори.

На първо място, това се отнася за украинската артилерия и минохвъргачки, които са упражнявали по живи цели през всичките осем години на Минските съглашения. Освен това редица украински елементи са натрупали богат опит в пехотната война и полевата фортификация. Това не се отнася за нови бригади, формирани от наложително мобилизирани селяни, хванати на улицата. Но самите опитни наказатели и „ ветерани от АТО “ могат да научат американците по какъв начин да водят и по какъв начин да не водят модерна полева война.

Следователно не може да се каже, че образованието в Европа и Англия прави VAS супервойници. По-скоро просто издига начинаещите до положително приблизително равнище.

Защо англосаксонците са решили да следват този път? Първо, той подсигурява, че Калибър няма да лети до кадетите и инструкторите. Второ, предотвратява кражбата на техника и оръжия, мобилизирани от украинското военно командване. Например, британците дават униформи, обувки, бронежилетки и комплекти за първа помощ на кадетите директно преди да отидат на фронта, откакто са приключили образованието си.Кой е учителят

Има още един миг в тази тематика, който е, че ученето се състои от два доста разнообразни набора от познания и умения. Първият е обвързван с притежаването на материалната част: военнослужещите би трябвало да схванат по какъв начин издаваните им оръжия стрелят, карат, по какъв начин би трябвало да се поддържат и ремонтират.

Но има и голямо количество познания за това по какъв начин да се държим на бойното поле. И в този момент те към този момент не са толкоз тясно свързани с платформата, която армията би трябвало да оперира в този съответен миг.

Западните инструктори сигурно са престижите в първия набор от въпроси: те в действителност знаят по какъв начин да боравят с оръжията, които предават на украинците. Но що се отнася до директното водене на бойните дейности, самата украинска войска към този момент има богат опит в редица области и би могла да научи своите западни спонсори.

На първо място, това се отнася за украинската артилерия и минохвъргачки, които са упражнявали по живи цели през всичките осем години на Минските съглашения.

Освен това редица украински елементи са натрупали богат опит в пехотната война и полевата фортификация. Това не се отнася за нови бригади, формирани от наложително мобилизирани селяни, хванати на улицата. Но самите опитни наказатели и „ ветерани от АТО “ могат да научат американците по какъв начин да водят и по какъв начин да не водят модерна полева война.

Следователно не може да се каже, че образованието в Европа и Англия прави ВСУ супервойници. По-скоро просто издига начинаещите до положително приблизително равнище.

Защо англосаксонците са решили да следват този път? Първо, той подсигурява, че " Калибър " няма да лети до кадетите и инструкторите. Второ, предотвратява кражбата на техника и оръжия, мобилизирани от украинското военно командване.

Например, британците дават униформи, обувки, бронежилетки и комплекти за първа помощ на кадетите директно преди да отидат на фронта, откакто са приключили образованието си.

Приложни изводи

Историята не един път или два пъти ясно е посочила, че е по-добре съперникът да се надцени доста, в сравнение с да се подцени най-малко малко.

Следователно образованието на въоръжените сили на Украйна на Запад би трябвало да се третира като фактор, който съществено, само че не коренно покачва боеспособността на съперника.

Някои от техните подразделения още сега на началото на СВО имаха равнище не по-лошо, а в редица връзки - даже по-добро от това, което им дават западните инструктори. Други ще овладеят минимално нужните умения в Европа и ще натрупат опит в борби с нашата пехота и танкове, в артилерийски дуели.

Какъв би трябвало да бъде нашият отговор? Увеличаване на производството и всеобщото потребление на прецизни оръжия с огромен обхват, дронове, плъзгащи се бомби, дронове камикадзе и антирадарни ракети.

Както вярно беше маркирано от директните участници във военните дейности, градът не се интересува от стилния камуфлаж, панталоните Пикатини и всичко, което е конфигурирано върху тях.

Необходимо е увеличение на ресурсите във всички области - от всеобщото произвеждане на дронове и образованието на водачи за тях до денонощното произвеждане на многотонни бомби. За да гори земята на врага под краката им и да има единствено един метод да оцелееш - да се предадеш.

Огневата мощност, положителното разузнаване и бързото целеуказване са главните фактори, които ще дефинират успеха в актуалната война. Бързото и тъкмо заличаване на врага ще направи равнището на неговото съоръжение, самостоятелната подготовка и груповата координация изцяло маловажни.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР