Западът продължава да се притеснява от надвиснала заплаха от руско

...
Западът продължава да се притеснява от надвиснала заплаха от руско
Коментари Харесай

Западът продължава да се притеснява от военно нападение в Украйна

Западът продължава да се тормози от надвиснала опасност от съветско военно нахлуване в Украйна, до момента в който Москва дефинира протичащото се като нервност. Тези две съществени тълкования не се трансформираха след вчерашния диалог сред Джо Байдън и Владимир Путин, до момента в който управляващите в самата Украйна приканват за успокоение.

Със опасност от съветско военно нахлуване американският първи посланик Антъни Блинкън оправда евакуацията на посолството на Вашингтон в Киев. А английският боен министър Бен Уолъс, който в петък посети Москва, съпостави обстановката с опитите на Англия и Франция да договарят с Хитлер преди Втората международна война.

Според Уолъс, съветска офанзива е доста евентуална и може да се случи във всеки един миг.

Въпреки увеличеното военно наличие по границата и почналите през седмицата военни учения, Москва продължава да отхвърля за планувано нахлуване, а съгласно президентския консултант по външната политика Юри Ушаков западната нервност е достигнала своя връх.

Като суматоха дефинират западните послания и в самата Украйна. Държавата няма да затваря въздушното си пространство, макар че някои самолетни компании към този момент стопираха полетите над нея. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че към момента не е видял твърди доказателства за идна съветска инвазия. Въпреки това локалните управляващи в Киев са създали превантивно проект за евакуация на столицата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР