Западът мълчаливо насърчаваше проявата на неонацизъм и русофобия в Украйна

...
Западът мълчаливо насърчаваше проявата на неонацизъм и русофобия в Украйна
Коментари Харесай

Лавров: Западът мълчаливо насърчаваше проявата на неонацизъм и русофобия в Украйна

Западът безмълвно насърчаваше проявата на неонацизъм и русофобия в Украйна и защитаваше закононарушенията на киевския режим в Донбас, което в последна сметка потопи страната в покруса. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, започвайки договаряния с външния министър на Луганската национална република (ЛНР) Владислав Дейнего и първия заместник-министър на външните работи на Донецката национална република (ДНР) Сергей Пересада, предава

„ През целия този интервал популацията на вашите републики беше подложено на тормоз, годишен обстрел от режима в Киев, който намерено потегли по пътя на русофобията и геноцида “, означи съветският външен министър.

„ През всички тези години нашите западни сътрудници поредно защитаваха украинския режим, като си затваряха очите за военните закононарушения против цивилното население, затваряха си очите за убийствата на дами, деца, възрастни хора, за унищожаването на цивилната инфраструктура и безмълвно насърчаваха бързото определяне на неонацизма и русофобия, която в последна сметка потопи страната в покруса. И, несъмнено, Западът напълно застана на страната на режима в Киев в напъните му да саботира и унищожава Минските съглашения в последна сметка. "

Според него Руската федерация не може да остане безучастна към настояванията на ДНР и ЛНР да се притече на помощ против агресора. Лавров сподели, че Западът продължава да пренебрегва обстоятелствата за геноцид в Донбас.

Той сподели още, че Руската федерация приготвя специфична фотоизложба, отдадена на страданията в Донбас за сесията по правата на индивида в Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР