Заобиколено от 22 държави и граничещо с три континента, Средиземно

...
Заобиколено от 22 държави и граничещо с три континента, Средиземно
Коментари Харесай

Ако не искате в Гърция и Турция на море, ето алтернативите

Заобиколено от 22 страни и граничещо с три континента, Средиземно море може да се похвали със стотици километри брегова линия – да не приказваме за стотиците острови. И макар че има избрани крайбрежни места, където ще би трябвало да се борите за място на плажа, има доста други уединени сектори от брега на Средиземно море. Тази селекция от различни плажове, определени от средиземноморски пътеписци, ни води оттатък Европа до Северна Африка и Близкия изток, написа businessnovinite.bg.

Мориндж, Черна гора

Черна гора бързо се трансформира в идната известна дестинация, само че мнозина, които почиват в живописната балканска страна, се насочат към оживените курорти към Которския залив, оставяйки Мориндж на локалните поданици и тези, които знаят. Morinjska plaža е натурален плаж с камъчета, заобиколен от чисти води, отразяващи заобикалящата зеленина. Кестенови и борови дървета оферират добре пристигнала отмора от дългите часове на слънце. Достатъчно изолиран, с цел да държи тълпите надалеч, само че задоволително развъртян, с цел да обезпечи бар на плажа, тоалетни и шезлонги чартърен, Мориндж е морска община, в миналото ръководена от венецианци, по тази причина и къщите край брега са каменни.

Танжер, Мароко

Уникално ситуиран там, където Атлантическият океан среща Средиземноморието, прохладният градски плаж на Танжер е изненадващо голям, финият му бял пясък е посипан със сламени чадъри. Разходете се около оживените кафенета до новото яхтено пристанище, насладете се на дрънчащите мачти, блестящи салони и заведения за хранене в жанр Ибиса (рубиненочервените такоси с риба звук в Chiringuito са задължителни). Ако горещото слънце ви пристигна доста, избягайте в прашния лабиринт от улички в античната медина, наслаждавайки се на чай от мента в сенчестия Petit Socco или обядвайте в именитото кафене Saveur De Poisson. Каквото и да вършиме, не пропускайте залеза в Café Hafa с аспект към пролива.

Сет Франция

Сет (Sète) е идеално място да се възползвате оптимално от разпръснатия бял пясък на района Occitanie. Но ще желаете да прекарате също толкоз време в изследване на самия югоизточен град. Може да го познавате като дом на Световния фестивал на Жил Питърсън, само че Fiest`à Sète, разпределен в две седмици през юли и август, предлага по-скромно въодушевление. Културата на района също може да бъде опитана под формата на tielle sétoise: лют къс, цялостен с октопод и домат. След всичко това надали ще имате време даже за плажа.

Ксамил, Албания

Древните гърци несъмнено са имали око за съвършения средиземноморски плажен град, тъй като когато са забелязали полуостров Ксамил в южната част на Албания – където горски дъбове и маслинови дървета се тълпят по ниски носове, а дребни пясъчни плажове, скалисти заливи и дребни крайбрежни островчета образуват преграда за обширна, плитка лагуна, известна със своите черупчести мекотели. Необитаеми през днешния ден руините с цвят на мед, които се намират покрай модерния плажен град Ксамил, са най-големите и сантиментални исторически места в Албания. Ксамил съблазнява актуалните идващи с голям брой плажове, гледки към залеза към близкия Корфу, разходки по скалите и отлични морски блага.

Кабо де Гата, Испания

Пейзажи, осеяни с кактуси, които са взели участие в доста уестърни, плажовете на испанския естествен резерват Cabo de Gata-Nijar, са необикновено диви. Напоените със слънце пясъци на Playa de los Genoveses и скритите заливи на Mónsul са зашеметяващи, само че плажът, който няма да желаете да пропуснете, е Los Muertos. До тази златна хубост се стига по трагично живописна крайбрежна пътека, която води до фара Mesa Roldan от деветнадесети век. Когато можете да се откъснете от тези блажени морски пейзажи, разгледайте селцето Карбонерас, където можете да опитате локална картофена яхния guiso de pelotas – или потърсете глазирана керамика и ярки тъкани килими в оживения град Níjar.

Нахшолим, Израел

Разположен в средата на дивата крайбрежна низина на Израел, Нахшолим е един от най-непретенциозните, само че въпреки всичко зрелищни плажове в цялата страна. Далеч от оживените крайбрежия на Тел Авив, Нахшолим е спокоен и чист, като единствено звукът на плискащи се талази ви прави компания. Освен това е ужасно фотогеничен: здравите, цветни платноходки, осеяни по брега, ще ви накарат да търсите телефона си, с цел да заснемете пейзажа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР