Заобикалянето на санкциите срещу Русия заради войната в Украйна става

...
Заобикалянето на санкциите срещу Русия заради войната в Украйна става
Коментари Харесай

Заобикалянето на санкциите срещу Русия става европейско престъпление

Заобикалянето на глобите против Русия поради войната в Украйна става закононарушение в Европейски Съюз, защото се криминализира със закон.

До тази преговорна позиция стигнаха министрите на правораздаването на съвещанието си в Люксембург.

Според проектодирективата заобикалянето на ограничаващите ограничения към този момент съставлява нарушаване на закона и за него ще се постановат санкции.

До този миг се организират 230 следствия за такива заобикаляния, сподели еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. И посочи, че с новата инструкция ще бъде обезпечено, че сходна постъпка ще води до съществени последствия в Европейски Съюз.

“Превръщането на заобикалянето на глобите в европейско закононарушение ще подсигурява, че всеки, който се опита да го направи, ще бъде изправен пред едни и същи санкции в целия Европейски съюз. А това ще ни разреши също по този начин да конфискуваме замразени активи, когато е осъществено такова закононарушение. Ще подсигуряваме, че заобикалянето на глобите не дава резултат “, сподели Рейндерс.

Страните членки ще би трябвало да трансформират националните си законодателства, тъй че утежняващите виновността условия да бъдат вземани поради при установяване на наказването. Такива могат да бъдат заобикаляне на санкците в рамките наорганизирана незаконна група или от държавен чиновник. Държавите от Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват съдействие и съгласуваност сред правоприлагащите и правосъдните си управляващи.

Сътрудничеството по престъпните следствия ще става и на европейско равнище -  между страните членки, Европейската комисия, Европол и Европейската прокуратура. Очаква се директивата да влезе в действие до края на годината.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР