Заобикалянето на санкциите срещу Русия става престъпление в ЕС, тъй

...
Заобикалянето на санкциите срещу Русия става престъпление в ЕС, тъй
Коментари Харесай

Заобикалянето на санкциите срещу Русия става престъпление в ЕС

Заобикалянето на глобите против Русия става закононарушение в Европейски Съюз, защото се криминализира със закон - до тази обща преговорна позиция стигнаха министрите на правораздаването на съвещанието си в Люксембург. Според проектодирективата, заобикалянето им към този момент съставлява нарушаване на закона и за него ще се постановат санкции.

До този миг се организират 230 следствия за такива заобикаляния, сподели еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс, съобщи БНР. С новата инструкция ще се подсигурява, че сходна постъпка ще има съществени последици в Европейски Съюз, акцентира той:

" Превръщането на заобикалянето на глобите в европейско закононарушение ще подсигурява, че всеки, който се опита да го направи, ще бъде изправен пред едни и същи санкции в целия Европейски Съюз. А това ще ни разреши също по този начин да конфискуваме замразени активи, когато е осъществено такова закононарушение. Ще подсигуряваме, че заобикалянето на глобите не се отплаща ", уточни Рейндерс.

Страните-членки ще би трябвало да трансформират националните си законодателства, тъй че утежняващите виновността условия да бъдат вземани поради при установяване на наказването. Такива могат да бъдат заобикаляне на санкците в границите на престъпна организация или от държавен чиновник.

Страните от Общността би трябвало да подсигуряват съдействие и съгласуваност сред правоприлагащи и правосъдни управляващи.

Сътрудничеството по престъпните следствия ще става и на европейско равнище - сред страните членки, Комисията, Европол и Европейската прокуратура.

Очаква се директивата да влезе в действие до края на годината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР