Замразената продукция е по-икономичният избор за тези, които се нуждаят

...
Замразената продукция е по-икономичният избор за тези, които се нуждаят
Коментари Харесай

Ако замразявате зеленчуци, внимавайте с опаковката!

Замразената продукция е по-икономичният избор за тези, които се нуждаят от ресурси в дома си за по-дълъг интервал и желаят да спестят време в ежедневни разходки из щандовете на супермаркета. Бланширането е една от най-здравословните технологии за запазването и постигането на оптимални хранителни качества на даден артикул. Доказано е да вземем за пример, че една чаша замразен спанак има четири пъти повече фибри, фолиева киселина, желязо и калций, в сравнение с чаша свеж спанак. Колкото по-малък е интервалът от откъсването на плода до неговото заледяване или консервиране, толкоз повече хранителни субстанции се резервират.

Замразяването на храна е много лесна задача. И въпреки всичко, в случай че желаете да се насладите след размразяването, не е задоволително просто да я сложите във фризера.

Изборът на подобаваща опаковка е от основно значение. Препоръчително е да използваме единствено опаковки, които ще поддържат положително равнище на мокрота в храната. Малко хора осъзнават, че без вярното пакетиране храната изсъхва бързо при ниски температури, тъй че херметически затворените опаковки са желателни. Често предварителното премахване на въздуха и деликатното запечатване пазят храната от изсушаване, от окисляване и от проникването на микроорганизми по време на престоя на продуктите във фризера.

Какво би трябвало да имате поради при избора на подобаваща опаковка за замразените ви храни?

Опаковката би трябвало да резервира храната безвредна за консумация. Това постоянно се значи със знака „ LE “ или посредством знаците на чаша и вилица на самата опаковка.

Да бъде устойчива на мраз и да не е „ чуплива “ или податлива на разкъсване при ниски температури. Много нискокачествени найлонови пликове се цепят при мраз.

Да е устойчива на топлота и с опция за миене, в случай че желаете да я употребявате наново.

Да има опция за цялостно затваряне, с цел да отбрани храната от проникването на О2, миризми и непотребна влага.

Да не всмуква миризми и усети, да бъде устойчива на мазнини и киселини, да бъде подобаваща за процесите на топене, като да вземем за пример опция за престой в гореща вода или микровълнова фурна.

Да има вярна форма и размер. При плоска опаковка да вземем за пример студът по-бързо прониква навътре в храната.

Стандартните кутии, хартията, транспарантното фолио, PVC пликовете и други сходни опаковки не са изключително подобаващи за потребление за предпазване на храна във фризер, защото в огромната си част характерностите им не покриват горните критерии. Ако храната не е опакована или не добре пакетирана, това ще докара до така наречен фризерно изгаряне, особено за температури под 0°C. Влагата, изпускана от храната, се натрупва като лед в най-студените елементи на фризера. Тази загуба на мокрота изсушава продуктите, което ги прави не изключително апетитни след топене. Затова постоянно съхранявайте замразената храна в подобаващи опаковки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР