Замислих се за отношението на руснаците (съответно - и на

...
Замислих се за отношението на руснаците (съответно - и на
Коментари Харесай

Два пъти ви освобождаваме, трети път няма да има. Ще ви изтрием от лицето на земята

Замислих се за отношението на руснаците (съответно - и на Русия, и на Съветския съюз) към България и българите. То ми наподобява на съветската селска готварска рецепта " солянка ", която съгласно някои се отличава с противен, само че доста натоварен усет. В упоменатото отношение постоянно са участвали няколко основни детайла: имперска надменност, груби исторически неистини, сладникава прочувственост към " по-малкия брат " - плюс честото периодично повтаряне на моркова и камшика.
" Българите са кретени "
А съветските дейци, от граф Игнатиев та чак до днешните Захарова и Соловьов, считат за най-естественото нещо на света да поучават България и българите, непрестанно да ги вкарват в " правия път ", а когато е належащо - да раздават и плесници. Във връзка с извършения този път анонимен " Луковмарш " в София (който е неразрешен от Столична община и който персонално аз изрично отхвърлям) говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Владимировна Захарова още веднъж размаха имперския бич и се скара на българските управляващи, които не смеели да разтурят това сборище. В своето мнение, оповестено от посолството на Руската федерация в София, Захарова назовава дейностите на българските управляващи във връзка с един прославен монумент " безчовечен " и осквернителни, непосредствено нападна политическа София, че интензивно подкрепяла реабилитацията на нацизма и най-после стига до обвиняването в " морална деградация ". Смущаващо е, че такова обвиняване против ръководещите елити в НАТО и Европейски Съюз насочва точно жена, която в родната си Русия има много противоречив честен имидж.

Своя принос към последната порция солянка, таман в навечерието на 3 март, даде и един ефирен водещ, чиято обичана събеседничка е таман Мария Захарова. В своето шоу по първа стратегия на съветската телевизия Владимир Соловьов буквално сподели:

" Българите са кретени. Имам поради не хората, а непосредственото политическо управление, което напълно е легнало под Запада.

Е, добре де, ние на два пъти ви освобождаваме, само че в случай че се съди по всичко, трети път няма да има, просто ще би трябвало да ви изтрием от лицето на Земята. Тренировъчните бази, заводите ".
Грубиянщина, закани, надменност
Грубиянщината и арогантността на Соловьов надали имат потребност от повече разискване. При това той не за пръв път заплашва България с анихилиране. Впрочем, такива закани постоянно сипе върху международните столици и някогашният президент Медведев, а и самият Путин неприкрито предизвести, че ще се стрелят нуклеарни ракети. За манталитета на част от руснаците такива закани и последващите ги дейности са си изцяло в реда на нещата. У дома пребиваш жена си до несвяст, на улицата пребиваш слабаците, а на интернационалната сцена - всички, които имат по-малко бомби от теб и не те слушат.

Имперска надменност, принуждение и сладникави флиртове с българския народ - към тези съставки на солянката най-после да прибавим и историческите неистини. Както става все по-ясно в хода на преосмислянето на българската история, и двете по този начин наречени " освобождения " на България са в действителност детайли от нападателния имперски пъзел на Москва и за никакви братя славяни не става дума.

Става дума за проливите и за превъзходството в Източна Европа. Колкото до " нацизма ", който съгласно Захарова София публично подкрепяла, и тук историческите обстоятелства приказват по-скоро друго. Та, нали точно Съветският съюз оказа помощ на Хитлерова Германия да се въоръжи, а след това двамата диктатори си поделиха част от Европа пред безмълвния взор на Запада. И нали в последна сметка от нацизма най-сериозно пострада точно Украйна, която през днешния ден формалната съветска теория афишира за " нацистка страна ".

Захарова и Соловьов облъчват личната си аудитория, която абсолютно им има вяра. Но по-лошото е, че и много хора в България им имат вяра. Дано единствено някой ден настървената Русия да не тръгне за трети път да " освобождава " България.

---

Бел. ред. - Заглавието е на Клуб Z
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР