Заместник-районната прокурорка на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна

...
Заместник-районната прокурорка на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна
Коментари Харесай

Още едно прокурорско уволнение заради пиянски запой

Заместник-районната прокурорка на Варна Милена Даскалова е освободена от управителна служба поради абсурда от пролетта, когато тя и началничката ѝ Цветанка Гетова бяха засечени да пият алкохол в ресторант в работно време.

Наказанието на Даскалова беше подкрепено от всички 11 членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, която преди три седмици гласоподава и освобождението на Гетова, оповестява „ Правен свят ”.

Случаят с пиянския запой е от 13 март т.г., когато двете прокурорки напуснали работните си места в 13,38 ч. и със длъжностен автомобил отишли в заведение, като повече не се върнали на работа. На мястото отишли и проверяващи прокурори, които видели колежките си в заведението, снели пояснения от сервитьорите и изискали касов бон, който до 15,30 часа посочил консумация на 6 ракии, две чаши с уиски и 2 бири. След това проверяващите си тръгнали, само че Гетова и Даскалова останали до 21,00 ч.

Срещу обвинителките има дисциплинарни каузи и за случай от края на м. година, когато жена подала сигнал в Министерство на вътрешните работи против Влади Ковачев, с който живее, тъй като я заплашил с ликвидиране. Особеното в проблема е, че мъжът към този момент е осъждан за убийството на първата му брачна половинка.

След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на проверяващ служител на реда, като прекъснали разпита на потърпевшата. След това обяснили на дамата, че с подадената тъжба може да вкара Ковачев в пандиза, а той имал доста познати и не бил това методът да се отбрани. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си. Заради този случай основният прокурор беше изискал уволнението на Гетова. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР