Заместник-ръководителят на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че танковете Ейбрамс

...
Заместник-ръководителят на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че танковете Ейбрамс
Коментари Харесай

Нюланд: Танковете Ейбрамс ще бъдат доставени на Украйна до пролетта

Заместник-ръководителят на Държавния департамент Виктория Нюланд съобщи, че танковете " Ейбрамс " ще бъдат доставени на Украйна до пролетта. Нюланд изясни това с обстоятелството, че " Ейбрамс " е доста " комплициран " танк.

„ Ейбрамс “ се нуждае от доста образование, съобщи заместник-държавният секретар. " Въпреки че ги одобрихме през вчерашния ден, ще отнеме известно време, до момента в който стигнат до бойното поле. Те няма да бъдат там в точния момент за пролетната атака ", съобщи Виктория Нюланд.

На 25 януари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи изпращането на 31 танка " Ейбрамс " за Украйна.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че доставката на танковете ще отнеме " доста месеци ". Белият дом също по този начин съобщи, че танковете са комплицирани системи, които изискват доста образование и поддръжка. Ей Би Си заяви, че предаването им може да отнеме повече от година.

Съединените щати са подготвени да смекчат глобите против Русия в името на " съществени договаряния " по Украйна и изтеглянето на съветските войски оттова, сподели още Нюланд.

" В подтекста на решението на Русия да води съществени договаряния, да изтегли силите си от Украйна и да върне териториите си, сигурно бих приветствала облекчение на глобите ", съобщи Нюланд по време на чуване в Сената. Тя сподели, че държавният секретар Антъни Блинкен е заел сходна позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР