Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и
Коментари Харесай

Проект откри 74-метровата яхта, на стойност $100 млн. на семейството на Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и членове на фамилията му, по-специално синът му Иля, употребяват 74-метровата яхта " Вселена ", чиято цена се прави оценка на към 100 милиона $. Това се споделя в следствието на " Проект ".

Според изданието яхтата е издигната през 2018 година и е записана на офшорна компания от Каймановите острови. Бенефициентът на тази компания не е открит, само че съгласно източници на изданието покупката на яхтата е платена от фамилията на милиардера Игор Юсуфов, сякаш непосредствен до Медведев. Фактът, че някогашният президент, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност и един от най-твърдите поддръжници на войната с Украйна, употребява тази яхта, беше разказан от няколко източника, в това число и от турския наблюдаващ Йорук Исик, който следи кораби, преминаващи през Босфора и чиновник на пристанището в Сочи, където в този момент е корабът.

На яхтата, съдейки по фотосите, има хеликоптерна площадка, персонален кабинет и специфични връзки. В териториалните води на Руската федерация " Вселена " постоянно се съпровожда от кораби на ВМФ, настояват публицисти.

Според „ Проект “ през 2020 година, в разгара на пандемията от ковид, синът на Медведев Иля е почивал на яхтата дружно със сина на Игор Юсуфов Максим.
През зимата " Юнивърс " беше основан в Италия, само че след началото на войната, при започване на март, напусна италианското пристанище Империя и отиде в Сочи, където се намира и в този момент.

Баща и наследник Медведеви не разясниха следствието.

През март 2017 година Алексей Навални пусна следствие „ Той не е Димон за вас “ за елитните недвижими парцели на някогашния президент на Русия. Политикът твърдеше, че Медведев има яхта " Фотиния " на стойност над 10 милиона $. След началото на войната с Украйна корабът се намираше в залива на финландския град Котка и не можеше да го напусне поради замръзналия Финландски залив. Руската работа на BBC през март заяви, че яхтата " Фотиния " има нов притежател.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР