Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, бивш

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, бивш
Коментари Харесай

Медведев заплаши Варшава с гибел на цялата полска държавност

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, някогашен президент и министър председател на страната, написа огромна публикация за в. " Российская газета ", оповестена на 2 ноември. В нея той дефинира Полша като " рисков зложелател на Москва " и заплашва страната, че може да загуби своята държавност.

Медведев упреква полската страна, че полагала доста старания да задълбочи „ украинската рецесия “, вследствие на която центърът на интернационалната политика се е изместил към Източна Европа. Той укорява Варшава в " гола полска русофобия ", която от дълго време „ в действителност е погребала връзките сред Полша и Русия “.

" През XXI век още веднъж се възроди рисков зложелател на Русия в Източна Европа. (...) И ще се отнасяме към него точно като към исторически зложелател, предполагайки, че той по принцип е безвъзвратен. А щом няма вяра за помиряване с врага, Русия би трябвало да има доста твърдо отношение към бъдещата му орис. " – написа л Медведев.

Според него, историята нееднократно е произнасяла за Полша „ безпощадна присъда “.

" Колкото и амбициозни да са реваншистките проекти, крахът им може да докара до крах на цялата полска държавност ", заплашва Медведев.

Агресивният текст на Медведев е типична проява на кремълската ненавист, изпълнена със закани към Полша и НАТО, съобщи държавният секретар на кабинета на полския министър председател Станислав Жарин, представен от Гордон и RFM24. Жарин е и заместник-координатор на специфичните служби на страната.

По думите му, съветските властови елити се отнасят доста съществено към капацитета на Полша и виждат, че нейните дейности през последните години " значително са лимитирали въздействието на Русия в Европа ". Жарин акцентира, че публикацията на Медведев е оповестена в миг, когато Русия насочва към Германия оферти за обновяване на енергийното съдействие и стартиране на " Северен поток – 2 ", и презентира себе си пред света като страна, подготвена за " мирни договаряния " и преустановяване на огъня в Украйна.

По думите му, Русия се пробва да накара Европа да се върне към политическото и икономическо съдействие с нея. Той показва, че текстът на Медведев е опит да бъде изхвърлена Полша от кръга на взимане на решения в Европа, както и опит да бъде накарано бъдещото държавно управление на Република Полша, без значение от това, кой ще го сформира, да одобри връщането на Русия ката състезател в Европа. В момента Полша блокира тази опция, което провокира същинска експанзия в Кремъл, показва той.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР