От днес, заради ремонт в следващите 15 месеца БДЖ затваря

...
От днес, заради ремонт в следващите 15 месеца БДЖ затваря
Коментари Харесай

БДЖ затваря Централна гара за влаковете от и за Северна България поради ремонт

От през днешния ден, поради ремонт в идващите 15 месеца БДЖ затваря коловозите на столичната Централна гара за всички влакове, които идват и отпътуват по северноно направление, съобщи Българска национална телевизия.

Ремонтът е част от плана за развиване на железопътен възел София. Модернизацията ще е на коловозите и ще продължи повече от година. Дотогава част от влакове по северното направление Мездра-Видин/Варна/Русе ще се движат от жп гара София-Север. Изключение вършат ранните и вечерните пътувания.

" За утринните сме създали организация да могат да идват до Централната гара, това са най-много хората, които отиват на работа, за тях е помислено, също вечерните влакове за Варна ще потеглят от гара София. А за влаковете, които ще стопират на София-Север са обезпечени електромотриси, които ще цикрулират. " - изясни Вихрен Диканаров, зам.-ръководител плана София-Драгоман.

Таблата на Централна гара изписват тръгването и идването на влаковете на гара Север. Електромотрисите, които потеглят от на следващия ден, ще идват и отпътуват единствено на 13-и коловоз при шести перон. За улеснение от Столичната община вкараха и промени в градския превоз. Удължават се маршрутите на трамвайни линии номер 27, 1 и 3.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР