Заместник-председателят на Съдийската комисия в Италия Анреа Джервазони призна за

...
Заместник-председателят на Съдийската комисия в Италия Анреа Джервазони призна за
Коментари Харесай

Потвърдиха съдийски грешки в полза на Интер

Заместник-председателят на Съдийската комисия в Италия Анреа Джервазони призна за две основни неточности на ВАР в последните два мача на Интер от Серия “А ”, от които “нерадзурите ” извлякоха изгода.

Става дума за дуелите Дженоа - Интер (1:1) и Интер - Верона (2:1). В двете въпросни срещи пада по един гол за отбора на Симоне Индзаги, за които обаче Джервазони е на мнение, че нямаше да бъдат зачетени, в случай че реферите в стаичката са си били свършили тъкмо работата. Това значи, че водачът в класирането е спечелил 3 точки поради тези недоглеждания.Спорният миг от мача в Генуа е обвързван с попадението на Марко Арнаутович за Интер, а в този от “Джузепе Меаца ” е от обстановката около победния гол на Давиде Фратези за 2:1. И в двата случая съдийският началник счита, че от ВАР са пропуснали да сезират съответния основен арбитър на терена за евентуално нарушаване на разпоредбите при офанзивите.

Според Джерванози директно преди попадението на Фратези има нарушаване на бранителя на Интер Алесандро Бастони против Ондрей Дуда. От записи се вижда, че италианецът изблъсква словака, само че това сякаш остана неусетно от реферите.

Казусът от гостуването на “нерадзурите ” на Дженоа е от 42-рата минута, когато Арнаутович означи за 1:0. При центриране в наказателното поле на домакините има единоборство сред Ян Бисек от Интер и Кевин Стротман.От Съдийската комисия разпространиха аудиозапис на диалога сред основния арбитър и сътрудника му на ВАР, в който те разискват възможни противоречиви моменти от офанзивата. Дискутира се евентуална игра с ръка на Николо Барела или засада на състезател на Интер, само че не и въпросното единоборство сред Бисек и Стротман. Джерванози е на мнение, че тук арбитърът на ВАР също е пропуснал да забележи този спорен миг.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР