Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече молдовските

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече молдовските
Коментари Харесай

Медведев: Молдовските власти са предатели на родината

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев назова молдовските управляващи " предатели на родината си " за това, че са преименували държавния език от молдовски на румънски, предадоха съветските държавни медии.


" Местните началници започнаха да продават Молдова на Румъния, трансформирайки се в предатели на родината си ", съобщи Медведев, в изказване в Телеграм, визирайки неотдавнашното решение на някогашната руска република.

Медведев съобщи, че хората в Молдова би трябвало да решат кои са - молдовци или румънци, и по какъв начин желаят да взаимодействат с управляващите.

Молдовският президент Мая Санду и министър-председателят Дорин Речан би трябвало да зачитат суверенитета на сепаратисткия район Приднестровие, настоя той.

Високопоставеният съветски политик също по този начин укори молдовските управляващи, че са забранили на съветски публични лица, в това число на президента Владимир Путин, да влизат в страната.

Той се подигра с решението на молдовското държавно управление, като съобщи, че нито един съветски формален представител не възнамерява да пътува до Молдова.

„ Ако молдовските управляващи продължат да вървят по този път, ще бъде невероятно за който и да било да посети страната им, тъй като няма да има такава страна “, съобщи Медведев.

" Няма смисъл да се приказва с тях за каквото и да било ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР