Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира изявлението

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира изявлението
Коментари Харесай

Медведев сравни шефа на МОК с организатора на Олимпиадата през 1936 г.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев разяснява изказването на ръководителя на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах и го назова " правоприемник " на Карл Дийм, уредник на Летните олимпийски игри в Берлин през 1936 година

„ Според президента на МОК Бах, в случай че спортът поеме ролята на арбитър във всеки спор, това ще бъде краят на интернационалния спорт. Ето за какво той би трябвало да бъде политически безпристрастен. Този огромен другар на интернационалния спорт сподели да бъде същински правоприемник на Карл Дийм, уредника на Олимпиадата в Берлин през 1936 година Нашите спортисти в никакъв случай няма да не помнят това “, написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация в обществената мрежа X. „ Вярно, преди този момент той предложи на интернационалните федерации да не позволяват съветски спортисти да вземат участие в интернационалните надпревари по явна политическа причина - поради спора сред Русия и Украйна. Какъв умен, откровен и пореден човек. ”

" P.S. Чудя се какво ще прави с израелските спортисти? ”, уточни още Медведев.

По-рано Бах сподели, че комитетът не обмисля анулация на Олимпийските игри в Париж през 2024 година заради възходящия брой военни спорове.

Бах е на 69 години и е отпред на МОК от 2013 година През 2021 година той беше избран отново за четиригодишен мандат, който съгласно настоящата Олимпийска харта би трябвало да е последният му.

По време на президентството на Бах в МОК съветският спорт беше обект на наказания няколко пъти, последно след началото на специфична интервенция в Украйна. Руските спортисти през 2022 година бяха лишени от опцията да вземат участие в интернационалните състезания; през март 2023 година беше предложено да им бъде позволено да вземат участие в шампионати в безпристрастен статут и единствено при изискване, че не са свързани с въоръжените сили и вършат не съставляват групови спортове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР