Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС предначерта задаващ се крах

...
Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС предначерта задаващ се крах
Коментари Харесай

Румен Христов срина кабинета Петков: Много трудно ще изкарат целия си мандат! Крепи ги само страхът от нови избори

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС предначерта задаващ се провал за новото държавно управление и предварителното му разпускане. Мотовите за това са няколко и с всеки минал ден от ден на ден набъбват - несъгласията в обединението по редица обилни въпроси - зелен документ, външна политика, разбъркване на леви и десни идие...

" Много мъчно това държавно управление ще изкара четиригодишен мандат ", предвижда Христов пред Нова нюз.

Според него кабинетът на Кирил Петков може да се задържи по-дълго на власт само поради страха си от нови избори.

" За първи път в новата история на България започваме годината без бюджет, а към този момент се приказва и за неговата актуализация още преди да бъде признат. За мораториума за цената на тока искахме да изпреварим ръководещите. Трябваше да се вземе такова решение и го направихме ние. Той би трябвало да падне, само че когато се изяснят редица въпроси. Това беше глътка въздух за ръководещите ", обясни Христов.
свързани новини30604на 04.12.2021
Относно проблема с Автомагистрала " Хемус ", той съобщи, че има вяра на правосъдната система, не на обществено изказани бомбастични суми злоупотреби. " Всеки сегашен кабинет съди предходния, това постоянно е било. Ако прочетем деликатно Конституцията, ще забележим, че България е премиерска република, макар че написа, че е с парламентарно ръководство. Това си проличава от пълномощията. За да посягаш на тази фигура, би трябвало да имаш безспорни доказателства. Зради солидността на институциите би трябвало да се внимава с шумни разработки и каузи ", съобщи Румен Христов по отношение на въпросите с Бойко Борисов и обвиняванията против него, като и тези против Кирил Петков.

Зам.-председателят на ГЕРБ-СДС взе отношение и по разногласието в Парламента за зеления документ. Неговото мнение е, че всички български жители би трябвало да бъдат третирани по един и същи метод. Затова предлагането на Христов е или документът да важи за всички, или да бъде напълно анулиран.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР