Заместник-председателят на парламента в Северна Македония Фросина Ременски е под

...
Заместник-председателят на парламента в Северна Македония Фросина Ременски е под
Коментари Харесай

Зам.-председателят на парламента в Скопие е под домашен арест

Заместник-председателят на Народното събрание в Северна Македония Фросина Ременски е под домакински арест, заяви МИА. Ременски е измежду обвинените по делото за корупция „ Рекет “.

``
реклама

След експлоадирането на абсурда преди няколко месеца тя беше свалена от заместник-председателския пост в ръководещата партия СДСМ. Заради абсурда с поста си се раздели и някогашният началник на Специалната прокуратура Катица Янева, която беше арестувана и сега се намира в ареста.

Македонският олигарх Йордан /Орце/ Камчев упрекна двама души - Боян Йовановски-Боки 13 и Зоран Милески – Кичеец, че са го рекетирали и са му обещавали унищожаване на " мярката задържане под стража ", връщане на паспорта и цялостно прекъсване на следствието против него от страна на Специалната прокуратура в делото " Империя ", където той е обвинен. От публикуваните обществено аудиозаписи стана ясно, че ръководителят на Специализирана прокуратура Катица Янева дава обещание на Камчев, че " всичко ще бъде наред ".

Камчев, който е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група заяви, че Боки 13 и Зоки Кичеец са му поискали 8 млн. евро, с цел да спре следствието против него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата.

Йордан Камчев, Орце, беше препоръчан за почетен консул на България предходната година, само че управляващите в Скопие не поддържаха това предложение. От оповестените документи на проверяващите стана ясно, че Камчев има и български паспорт.

Камчев дружно с някогашния министър председател Груевски и някогашния шеф на службата за сигурност Миялков с изключение на за пране на пари, са разследвани още за корист с власт и проведена незаконна група. Олигархът също по този начин е разследван за нелегално финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро. Камчев и някогашният началник на службите бяха задържани от македонските управляващи през ноември 2018 година и пуснати под домакински арест малко преди нова година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР