Заместник-председателят на парламента Росица Кирова заяви, че очаква и се

...
Заместник-председателят на парламента Росица Кирова заяви, че очаква и се
Коментари Харесай

Росица Кирова: Заседания на НС ще има единствено за спешни и неотложни теми

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова съобщи, че чака и се надява през идната седмица да няма съвещание на Народното събрание. Тя добави, че съвещание ще има само в случай че има незабавни и неотложни тематики. Според нея сега не е нужно трибуната на Народното събрание да се употребява за предизборно говорене.

„ Променихме правилника, обявихме, че ще излезем във почивка по време на предизборната акция. Това е образец по какъв начин не би трябвало да профанизираме Народното събрание и да го използваме за излишно говорене по време на акция. Нека оставим хората да ни изберат съгласно това, което сме създали ”, прикани Кирова.

Относно абсурда с детската болница Росица Кирова напомни, че точно партия ГЕРБ е стартирала процедурата за построяването ѝ.

„ Ние изрично желаеме да има такава болница и положихме оптимални старания. Наше бе и препоръчаното на Народното събрание решение за ускорение построяването на болничното заведение “, посочи тя, само че отхвърли да разяснява дейностите на служебната власт.

Кирова се включи в националния събор-поклонение в местността Оборище във връзка 148 години от Априлското въстание.

На това историческо място през 1876 година се събират водачите на революционните комитета и дефинират датата, на която да избухне всенародното въстание.

Оборище се смята за един от първите знаци на българската държавност, като събранието на възрожденските дейци се отъждествява с първото Велико национално заседание.

Днес, 148 години по-късно, десетки поданици от Панагюрище и посетители от цялата страна се събраха, с цел да отдадат своята респект към революционерите./БНТ

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР