Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от парламентарната група на

...
Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от парламентарната група на
Коментари Харесай

ИТН няма да оттегли кандидатурата на Каримански, закани се Ива Митева

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от парламентарната група на " ИТН " (ИТН) Ива Митева съобщи: " Позицията ни е безапелационна и няма да оттеглим нашия претендент за шеф на Българска народна банка.... Явно има нещо друго в поста на гуверньора, с цел да има такова фиксиране в него .... Искаме да разберем какъв е залогът, а не да ни се изяснява, че господин Каримански нямал безупречна известност. Това е индивидуален аршин. Разбрахме, че другият претендент е бил шеф на " Пирин голф ", дали той има безупречна известност? ".Така тя показа позицията на своята парламентарна група в предаването " Неделя 150 " на БНР.

Според нея не упоритостта, а опитът е това, което води Каримански в желанието му да взе участие в конкуренцията за поста на гуверньор на Българска народна банка.

Тя акцентира, че от Има Такъв Народ стоят твърдо зад кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка и сподели:

" Виждам суматоха в съдружните сътрудници и това не е добър знак . Този яд, който виждам в тях, е знак за уязвимост ".

Ива Митева сподели, че това, което се вижда напоследък в Народното събрание е " антипарламентаризъм ": Не считам, че е обикновено в един от съдружните сътрудници да е съсредоточена цялата фискална и парична система на България. Това не е добър знак ", разяснява депутатката от Има Такъв Народ.
 Каримански: Клеветят ме, а Министерски съвет се меси в избора
Каримански: Клеветят ме, а Министерски съвет се меси в избора

Не му е известно някой да е бил упълномощаван да приказва от името на обединението

Бившият парламентарен началник още веднъж заприказва за изборната система и обърна внимание, че в този момент общо хората, които са дали своят вот на последните избори са колкото тези, които са подкрепили референдума, препоръчан от Слави Трифонов за изборната система. Според нея това демонстрира, че политическата система се е изхабила и по тази причина " е време да помислим за нова изборна система ", само че другите политически сили не подкрепяли позициите на Има Такъв Народ.

Ива Митева е уверена, че за триумф в правосъдната промяна е нужна работа с опозицията, с цел да се реализира " необятно болшинство ", което е належащо за промени в конституцията. Също по този начин тя акцентира, че е належащо да се чуят експертните отзиви на хората от правосъдната система.

По-късно водачът и създател на партията " ИТН " Слави Трифонов изрази своята позиция, както нормално посредством " Facebook ", където написа:

" Цялата тази история за избор на шеф на Българска народна банка стартира да наподобява на мелодрама, с детайли на сапунен сериал.

В България има закони, най-добре е те да се съблюдават. Всичко останало са страсти и мечти. Няма безусловно никаква причина да отдръпвам кандидатурата на Любомир Каримански.

Защо споделям това през фейсбук? Защото очевидно някои хора от дума не схващат и основават изцяло непотребен звук в медийното пространство. Няма да отдръпва кандидатурата на Любомир Каримански - той е добър експерт и заслужен претендент.

И Народното събрание ще реши. Такъв е законът. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР