Заместник-председателят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на

...
Заместник-председателят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на
Коментари Харесай

Депутатка от партията на Зеленски пусна гласуване за наследник на Залужни – води генерал Забродски

Заместник-председателят на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада, депутатът от пропрезидентската партия " Слуга на народа " Маряна Безуглая, която неотдавна разкритикува главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Валерий Залужни, разгласява на страницата си във Фейсбук анкета за претенденти за поста главнокомандващ вместо него.

" Ако сменим Залужни, тогава с кого? Гласуването е вашето мнение, рейтингово, има няколко [варианта на отговори]. Просто полемика. Ако имате някакво настрана мнение, напишете концепциите си в мненията ", написа тя, представена от " Фокус ".

Сред претендентите, препоръчани от Безуглая за поста главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна, са началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Кирило Буданов, командирът на Военноморските сили Алексей Нейжпапа, началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Сергей Шаптала, някогашният шеф на Генералния щаб Виктор Муженко, командирът на Сухопътните войски Александър Сирски, заместник-главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Михайло Забродски, " военен пълководец изпод " и други

 

 

Според резултатите от спонтанното допитване води ген. Забродски.

От известно време доста украински и западни медии започнаха да пишат за вероятен спор сред Залужни и президента на страната Владимир Зеленски. Поводът беше публикация и изявление на главнокомандващия в английското списание The Economist, където той разисква безизходицата в украинския спор. Администрацията на Зеленски изрази неодобрение от публикуването на тези материали, а самият президент съобщи, че не е склонен с мнението на главнокомандващия.

Когато вълнението към тези изявления утихна, породи нова тематика - " проектът Залужни ". Депутатът Маряна Безуглая съобщи, че Залужни би трябвало да подаде оставка, защото няма военен проект за идната година. Ръководителят на фракцията на Слугата на народа в Радата Давид Арахамия по-късно приказва за " липса на проект " измежду военното управление.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР