Заместник-председателят на Има такъв народ“ отправи тежки нападки срещу служебния

...
Заместник-председателят на Има такъв народ“ отправи тежки нападки срещу служебния
Коментари Харесай

Тошко Йорданов отправи тежки нападки срещу Асен Василев за кражба

 Заместник-председателят на " ИТН “ насочи тежки нападки против служебния министър на финансите за кражба на интелектуална благосъстоятелност и нарушаване на закона при ръководени от него компании.  

" Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България “ прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени упоритости за интервенция на бъдещия състав на Министерски съвет. Четири дни реди тази декларация по инициирана от " ИТН “ среща тук политическото управление на нашата партия се срещна с политическото управление на " Демократична България “, сподели.

Изявлението пристигна поради вчерашното изявление на депутата Христо Иванов от " Демократична България “, че част от министрите на служебния кабинет са подобаващи да останат и в постоянен. 

Според Йорданов е виновен за банкрута на компанията " Лесно.ком “, която е била профилирана в продажбата на самолетни билети, а след това основава нова компания и реализира кражба на интелектуална благосъстоятелност:

" Г-н Христо Иванов от трибуната на Народно събрание си разреши не просто да изяви рекламация по отношение на кабинета, а уточни съответни персони, които би трябвало да седнат в министерски кресла. Той уточни следните имена и това са министрите от настоящия длъжностен кабинет, и поради тяхната експертиза и морална непорочност. Дали това е по този начин. Ето обстоятелства, които са обществено известни. Само обстоятелства.

През 2008 година вложител дава 1,5 млн. на компания, която се занимава с продажба на самолетни билети. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен шеф е сегашният финансов министър. Няколко години поред заради неприятно ръководство и неприятни финансови резултати, вложителят е заставен непрекъснато да налива милиони. През 2009 вложителят, който работи с Европейската банка за възобновяване и развиване отхвърля да налива повече средства и настава спор. Тогава в нарушаване на закона изпълнителният шеф дава персонален заем на компанията и няколко месеца изисква назад заема, като по този метод банкрутира компанията.

Междувременно е водил договаряния с датски вложител и когато банкрутира елементарно компанията, в нарушаване на контракта той води част от програмистите и основава нова компания, която също е в нарушаване на предходния контракт. Новата компания на стартира да развива безусловно същата активност като предната компания и това довежда до правосъдни каузи в Лондон, Амстердам и Съединени американски щати.

Съдебна техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на е изработен въз основа на код от откраднат компютър персонално от господин. След излизането на тази експертиза, юристите на господин Василев оферират и реализират извънсъдебно съглашение, заплащайки няколко милиона $, признавайки обстоятелството за открадната интелектуална благосъстоятелност. Според нас човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде български министър “, съобщи още.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР