Заместник-председателят на Европейската комисия Пиер Московиси даде гласност на страховете

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Пиер Московиси даде гласност на страховете
Коментари Харесай

В Брюксел виждат появата на малки мусолинчета в ЕС, ядосаха Италия

Заместник-председателят на Европейската комисия Пиер Московиси даде публичност на страховете си, че " дребни мусолинчета " могат да се появят в Европа, предизвиквайки гневен отговор от крайнодесния вътрешен министър на Италия, който го упрекна, че наскърбява неговата страна и италианците, написа в. " Гардиън ".

Московиси, който е французин и е еврокомисар по икономическите въпроси, съобщи, че актуалната политическа обстановка, с популисти и крайнодесни сили, които са във напредък в доста страни, припомня на 1930-те години, когато немският фюрер Адолф Хитлер и италианският фашистки водач Бенито Мусолини бяха на власт.

" За благополучие, няма тон от военни ботуши, няма Хитлер, само че може би има дребни мосолинчета. Това остава да се види ", посочи той пред публицисти в Париж.

Московиси, който е някогашен финансов министър на Франция, не е загатнал имена, само че Матео Салвини, който е вицепремиер и ръководител на италианската антиимигрантска партия " Лига ", го е приел персонално.

" Той би трябвало да измие устата си, преди да наскърбява Италия, италианците и тяхното законно държавно управление ", разяснява Салвини в изказване, оповестено от кабинета му в Рим.

Салвини се възползва от абсурда, с цел да повтори още веднъж недоволствата си от Франция, която той упреква, че не прави задоволително, с цел да помогне за оправянето с мигрантите от Африка и че е вкарала Либия в безпорядък, помагайки за свалянето от власт на някогашния деспот Муамар Кадафи.

" Европейският комисар Московиси вместо да порицае своята Франция, която отхвърля имигранти... бомбардира Либия и наруши европейските условия за размер на бюджетния недостиг, атакува Италия и приказва за " доста мусолинчета " в Европа ", посочи още Салвини.

Московиси също по този начин настоя, че Италия би трябвало да понижи разточителните разноски и да даде приоритет на вложенията и разноските за инфраструктура, които ще спомогнат за стимулиране на растежа и продуктивността. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР