Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви днес, че ЕК

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви днес, че ЕК
Коментари Харесай

Тимерманс: ЕК ще подкрепи държавите, които решат да удължат използването на ядрена енергия и въглища

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс съобщи през днешния ден, че Европейска комисия ще поддържа страните от Европейски Съюз, които преценяват да запазят за по-дълго използването на нуклеарна сила и въглища поради последствията от войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Възможно е някои от страните в Европейски Съюз да преценяват да продължат да употребяват нуклеарните мощности и въглищата по-дълго от плануваното до момента, уточни той на конференция в Европейския парламент в Страсбург.

Попитан по какъв начин прави оценка желанията на Унгария да продължи работата по построяването на два нови реактора в АЕЦ " Пакш " взаимно с " Росатом ", Тимерманс съобщи, че държавното управление в Будапеща би трябвало да даде пояснения на унгарското общество, а не на Европейска комисия.

Можем доста да ограничим енергийното ползване в Европейски Съюз и това ще ни направи по-силни пред Русия, уточни Тимерманс. Той прикани земеделските стопани да бъдат насърчени в производството на метан от боклуци.

Тимерманс настоя да се търси европейски метод на фона на решението на Будапеща да спре износа на някои хранителни артикули. По неговите думи може да се чака, че цените на храните в Европа ще порастват.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР