Заместник-председател на Европарламента обвини българското правителство в публикуване на фалшиви

...
Заместник-председател на Европарламента обвини българското правителство в публикуване на фалшиви
Коментари Харесай

Зам.-председател в ЕП обвини ”Борисов 3” в разпространение на фалшиви новини

Заместник-председател на Европарламента упрекна българското държавно управление в издание на подправени вести. Катарина Барли е и член на Комисията по цивилен свободи (LIBE), и на Работната група за върховенството на закона, която предходната седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за обстановката в страната.
По време на спор в LIBE Барли разяснява, че държавното управление на България е разгласило " безусловно лъжлива информация за наличието ѝ, в действителност подправена вест ".

Дебатът е призован, с цел да бъде разисквано върховенството на закона за всички държави-членки на Европейски Съюз и да замести Механизма за съдействие и инспекция (CVM), който се отнасяше единствено за правораздаването в България и Румъния. Барли е и така наречен докладчик в сянка за него, написа още Дневник.

" Това е един от жизненоважните текстове, които би трябвало да подготвим ", разяснява зам.-председателят на Екологичен потенциал. " Казвам го изключително след последната сесия на мониторинговата група за върховенството на закона, която беше за България. Тя бе тревожна освен във връзка с наличието, само че и на реакцията на държавното управление, което разгласява безусловно лъжлива информация за обсъжданото, в действителност подправена вест. Наистина са ни нужни справедливи принадлежности, за които сме постигнали единодушие “, добави Барли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР