Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова обясни защо е подала оставка и така

...
Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова обясни защо е подала оставка и така
Коментари Харесай

Заместник-омбудсманът обясни защо е подала оставка

Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова изясни за какво е подала оставка и по този начин де факто отпада от листата с вероятни претенденти за длъжностен министър председател, предаде  Българска национална телевизия .

„ По мотив на множеството изявления за моята оставка като заместник-омбудсман, желая да заявя, че, по мое надълбоко разбиране, омбудсманът и зам.-омбудсманът на Република България са неполитизирани лица, които пазят правата и свободите на всички български жители. В този смисъл, намирам заемането на политическа служба, каквато безспорно е тази на министър-председателя, за несъвместимо с упражняваните от мен функционалности като зам.-омбудсман “, съобщи Чернева.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков уведоми Народното събрание преди два дни, че заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова подава оставка по персонални аргументи.

Зам.-омбудсманът е една от позициите, от които след промените в Конституцията президентът може да посочва служебен министър председател. Другите евентуални претенденти са ръководителят на Народното събрание, шефът или един от тримата подуправители на Българска народна банка, ръководителят на Сметната палата или двамата му заместници.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР