Заместник областният управител проф. Севдалина Турманова се включи в работата

...
Заместник областният управител проф. Севдалина Турманова се включи в работата
Коментари Харесай

Вижте как се опитват да върнат учениците обратно в класните стаи

Заместник регионалният шеф проф. Севдалина Турманова се включи в работата на екипите, които подкрепят отпаднали от просветителната система  възпитаници още веднъж да се върнат в класните стаи. Турманова се срещна на терен със фамилиите на деца, за които има информация, че са прекратили образователния развой. Целта на визитата бе да се открият аргументите довели до преустановяване на просветителна активност при младежите, както и предприемане на взаимни дейности със фамилиите им за връщане на младежите в учебна среда.

Работа с родителите, дейното им включване в всекидневието и класните  действия на учениците са единствено част от ограниченията, подхванати от шефа на локалното ОУ " Васил Левски “ – Венелина Андреева, стана ясно по време на визитата на заместител регионалния шеф в образователното заведение в квартал " Горно Езерово ".  Андреева ползва реформаторски способи в работата си с деца от малцинствени групи, които са измежду най-рисковите за отпадане от просветителната система. Директорът реализира на процедура редица мероприятия за консолидираното на децата в учебна среда, стана ясно още след срещата.

Към сегашния миг в област Бургас на терен работят 59 екипа, включващи представители на разнообразни институции – учители, шефове, обществени служащи, служители на реда, общински чиновници, представители на локалните комисии за битка с противообществните прояви на малолетни и малолетни лица, посредници, представители на гражданското общество.  В рамките на 13 дни (периода 17-30 септември) в 13 общини екипите посещават 1506 адреса на фамилии, чиито деца не посещават учебно заведение. Децата са на възраст от 5 до 16 години. Предстои до броени дни да стане ясно какъв брой от тези 1506 деца са върнати в класните стаи след извършените срещи. Сред главните аргументи за отпадане, които споделят специалистите  се открояват обществено – икономическите (бедност и безработица), пътувания в чужбина за работа на цялото семейство, започване на работа в юношеска възраст за подкрепяне на фамилията, липса на превоз, ранните бракове.

" Кампанията дава резултати, в това сме уверени всички, ангажирани за връщането на учениците в класните стаи. Със сигурност не е елементарно, има адреси, на които екипите се връщат по няколко пъти, има разногласия, изисква се огромно самообладание, работа отвън работно време, само че има смисъл. Благодаря на всички, които са на терен макар не дребното компликации. " – сподели Севдалина Турманова.

Инициативата е част от работата на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Същият е основан с Решение на Министерски съвет през 2017 година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР