Заместник-областният управител Антоний Андонов откри регионална кръгла маса на тема:

...
Заместник-областният управител Антоний Андонов откри регионална кръгла маса на тема:
Коментари Харесай

Антоний Андонов участва в кръгла маса посветена на денталната профилактика при децата

Заместник-областният шеф Антоний Андонов откри районна кръгла маса на тематика: „ Популяризиране на Националната стратегия за профилактика на оралните болести при деца от 0-18 годишна възраст за възстановяване на познанията и културата на разнообразни целеви групи от популацията “. Във форума взеха присъединяване представители на Регионалната здравна ревизия, Регионалното ръководство на образованието, шефове на лечебни и образователни заведения, стоматолози, педагози, здравни посредници и други

„ Националната стратегия за профилактика на оралните болести при деца от 0-18 годишна възраст в Република България е доста добър образец за резултата от прагматичното взаимоотношение сред другите институции – държавна и локална власт, министерства, здравни и просветителни ведомства по места, неправителствени организации, медии “, сподели във встъпителните си думи заместник-областният шеф и посочи, че област Сливен е на едно от челните места по осъществени силанизации на детските зъби през цялото време на националната стратегия. „ От името на Областна администрация желая да заявя нашата цялостна поддръжка за постигането на оптимални резултати от Националната стратегия за профилактика на оралните болести при децата в област Сливен, за достигането до всички обитаеми места и до оптимален брой деца “, акцентира Антоний Андонов.

До момента в област Сливен са силанизирани общо 17 703 детски зъби на 4979 деца, уточни доктор Живка Георгиева, районен координатор на националната стратегия за Сливенска област. През 2021 година са сложени 628 броя силанти на 178 деца. През 2022 година в област Сливен ще работят четиринадесет реализатори на силанизация, като четирима от тях - в дребните обитаеми места.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР