Заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов откри днесреновираното Отделение по

...
Заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов откри днесреновираното Отделение по
Коментари Харесай

Заместник-министърът проф. Илко Гетов откри реновираното Отделение по инфекциозни болести на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево

Заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов откри днесреновираното Отделение по инфекциозни заболявания на МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов “ в Севлиево.



“За мен е наслаждение да ви поздравя от името на министър Хинков за сполучливата реализация на този доста значим план. В продължение на десетилетия отделението на МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов “ не е било реновирано, а пандемията ни научи, че би трябвало да бъдем подготвени за всевъзможни провокации. " Товазаяви заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов, който участва на формалното разкриване на реновираното поделение.



“Това е следващият обект в Севлиево, който се осъществя със средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “, която изтича в края на тази година. Сега доста благоприятни условия се отварят по Плана за възобновяване и резистентност. Министерството също ще продължи да влага, само че ще влага единствено тогава, когато има ясни планове, които могат да бъдат приключени, а не празна поляна, на която желаеме да построим Космодрум, тъй като знаем опциите на бюджета “, разяснява заместник-министър Гетов.

“Много ми е прелестно да бъдем дружно в този миг, в който ще открием реновираното Инфекциозно поделение в севлиевската болница. Севлиево е образец за това по какъв начин, с помощта на общите старания на локалната власт, дружно с положителното ръководство на лечебното заведение и поддръжката на локалния бизнес, може да се запази през сложните години едно лечебно заведение, да се развие и модернизира, с цел да дава съответни здравни услуги на жителите на общината ”, обърна се към присъстващите кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов.

Той сподели, че при започване на пандемията за всички е било мъчно, само че в този момент, с помощта на финансирането от оперативна стратегия “Региони в напредък ”, Отделението по инфекциозни заболявания има напълно различен тип и функционалност.

Д-р Иван Иванов пожела “в това хубаво поделение да има колкото се може по-малко пациенти, само че когато се наложи - да има съответна грижа и положителни условия за лекуване ”.

Той поздрави целия екип на болничното заведение и представителите на бизнеса, които непроменяемо са подкрепяли всяка една самодейност обща самодейност. “Във всяко едно поделение може да се види направеното от общината и от спомоществователите презгодините ”.

В умозаключение кметът пожела на всички да бъдат живи и здрави, все по този начин дружно да продължаватда развиватболницата дружно, с цел да бъде тя съответна на актуалните условия за съвременно опазване на здравето. “Въпреки, че е в регионален град, тя е на доста положително равнище, спрямо доста други общински лечебни заведения ”, сподели още кметът, а зам.-министърът удостовери този факт.

Директорът на завода за санитарна керамика в Севлиево Валентин Ганев поздрави екипа на севлиевската болница от името на дългогодишните спомоществователи.

“Ние в “Идеал Стандарт ” постоянно сме били обществено виновна компания, само че да сме сътрудници на Община Севлиево и на болничното заведение за нас е специфична отговорност, тъй като по този метод ние оказваме помощ в нашия град непрестанно да се усъвършенства стандартът на живот и да имаме достъп до едни все по-добри услуги, когато ни се наложи да ги употребяваме ”, сподели Валентин Ганев.

Той напомни, че през годините са взели участие в процеса на поддържане и възобновяване на оборудването в болничното заведение и пожела: “Така, както обновяваме оборудването, по този начин да се обнови и личният състав - да дойдат още и млади лекари и медицински експерти, привлечени от положителните условия, с цел да сме спокойни и за годините напред ”.

“Благодарим на Министерството на здравеопазването, което реагира и пренасочи обилни средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Една част от тях – 289 000 лева бяха предоставени на болничното заведение в Севлиево след кандидатстване и показване на план. Миналата година се организира публичната поръчка, а тази година на 4-и февруари стартира ремонтът “, уточни шефът на МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов ” доктор Пламен Цеков и изрази насладата си от обстоятелството, “че и в този план се включиха обичайните ни донори от “Идеал Стандарт - Видима ”, оборудвали отделението с цялата нова санитария и смесители ”.

Д-р Цеков благодари на Община Севлиево, която от години оказва помощ безрезервно на болничното заведение, като се е присъединила и в този в план с построяването на отвесната инфраструктура. “Всеки направи по нещо, в това число и ние с нашите скромни средства - добавихме някои неща в оборудването ”, призна д-рЦеков.

В умозаключение той благодари на целия си екип, на основната сестра, на спомоществователите и на всички, които са взели присъединяване в обновяването, тъй като даже администрацията е надхвърлила длъжностните си характерности и всички са помагали.

Това е първият повсеместен ремонт на Отделението по инфекциозни заболявания от 80 години насам, с което цялата болница към този момент е дефинитивно реновирана. Необходими са единствено още няколко нови диализни апарата и стратегия, по която да се извърши саниране на цялата постройка.

В отделението работят двама инфекционисти - единият е на 62 година, а другият на 82 година Годишно минават по към 450 индивида. По време на пандемията броят им е бил неведнъж повишен. Сега отделението е изнесено отвън болничното заведение, за още по-голяма сигурност.

На откриването участваха още: Здравка Лалева - ръководител на Общински съвет - Севлиево и общински съветници, доктор Николай Пенчоков - шеф на РЗИ - Габрово, Мирослав Марков - притежател на М-Прес, Милена Богданова - шеф “Човешки запаси ” за Източна Европа на “Идеал Стандарт - Видима ” и други

Най-щастлив беше началникът на обновеното поделение - 82-годишният доктор Деньо Дешев, чиято фантазия да го види ремонтирано и съвременно оборудвано се сбъдна през днешния ден.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР