Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков призова да се пресекат случаите

...
Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков призова да се пресекат случаите
Коментари Харесай

Зам.-министър настоя за бързо възмездие за тези, които нападат медици

Заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков прикани да се пресекат случаите на набези против медици. Повод за думите му стана вчерашното нахлуване на пациент над лекари и медицински сестри в столичната болница " Света Анна ". При нападението една от лекарките пострада съществено и е настанена в болничното заведение за лекуване. Часове по-късно нападателят беше арестуван

" Охранител до всеки един лекар няма по какъв начин да стане. Искаме най-малко да има бързо отмъщение за тези хора, които си разрешават такава експанзия ", съобщи Пенков, който бе посетител на интернационален ендоваскуларен конгрес в столицата, представен от БНР.

" Това е безсрамие. Вие представяте ли си, колежката е 40 кг с мокра престилка. Отива да избавя човек, да хваща централен венозен път. През това време някакъв се нахвърля и стартира да ѝ поставя белезници, да я души и да я блъска. Това просто би трябвало да се пресече ", сподели още Пенков.

Зам. здравният министър разяснява и въпроса за удължаването на периода за окончателния отчет за гибелта на 3-годишното дете, което умря в Пирогов след блуждаене сред други две столични лечебни заведения. Заради случая шефовете и на трите лечебни заведения – Специализираната детска болница " Проф. Иван Митев ", болница " Лозенец " и " Пирогов ", бяха освободени по гледище на премиера Бойко Борисов. Окончателният отчет на медицинския контрол за аргументите за гибелта на детето трябваше да бъде подготвен до края на седмицата, само че през вчерашния ден се разбра, че срокът се удължава с до една седмица.

" Чакаме въпреки всичко хистология и така нататък - неща, които биха дали по-голяма акуратност и изясненост. Нека да излязат тези резултати и ще бъдат огласени ", сподели Пенков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР