Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Бангладеш

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Бангладеш
Коментари Харесай

Заместник-министър Велислава Петрова прие посланика на Бангладеш в България

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри посланика на Бангладеш в България М. Дауд Али, с който разиска тематики от двустранните връзки, в това число в областта на стопанската система, образованието и трудовата миграция.
 
Българската страна акцентира, че отдава огромно значение на връзките с Бангладеш и прави оценка високо съществуващия разговор, който се развива в атмосфера на другарство и споделени демократични полезности. През 2022 година България и Бангладеш означават 50 година от установяването на дипломатически връзки.
 
По време на срещата бе изразен съвместен интерес за задълбочаване на двустранното съдействие и усилването на търговско-икономическите връзки.
 
Важно е да се положат повече старания за разширение на икономическите връзки и за увеличение на размера на търговията сред нашите страни, защото в това отношение има доста необработен капацитет, акцентира българският заместник-министър на външните работи.
 
Сред акцентите по време на диалога бяха и въпроси, свързани с визовата политика, усилването на политическия разговор, в това число на равнище министерства на външните работи, както и съдействие сред двете страни в границите на интернационалните организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР