Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков извика на разговор в

...
Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков извика на разговор в
Коментари Харесай

МВнР привика френския посланик заради думите на Макрон

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков извика на диалог в Министерство на външните работи френския дипломат у нас Флоранс Робин, оповестяват от ведомството.

Срещата беше във връзка изявлението на президента Еманюел Макрон за френското списание " Вальор актюел ", в което той декларира: " Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д " Ивоар законно, които са тук и които правят тази работа, в сравнение с български или украински противозаконни канали ".

Заместник-министър Дойков изрази неразбиране от изявлението на френския президент, което възмути българското общество, в това число сънародниците ни във Франция.

От българска страна беше очебийно, че няма учредения за сходни изказвания.

Отношенията сред България и Франция - на другари, сътрудници и съдружници, са отлични, българската общественост е доста добре интегрирана във Франция, а напоследък България не е получавала сигнали от френска страна за съществени нарушавания, съобщи зам.-министър Дойков.

От своя страна дипломат Робин изрази страдание и съобщи, че думите на президента Макрон са извадени от подтекста и са неправилно разбрани.

Те никога не се отнасят до българското държавно управление, българските жители или българските служащи, които са добре признати и са потвърдили своя професионализъм, увери посланика.

Тя изрази вяра, че отличните двустранни връзки ще не престават да се задълбочават. По нейни думи сред България и Франция съществува чудесно съдействие в сферите на образованието, културата и стопанската система.

Франция ще бъде дружно с България и ще продължи да поддържа нейните старания в границите на Европейския съюз, безапелационна бе дипломат Робин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР