Заместник-министърът на външните работи на България г-жа Невяна Митева прие

...
Заместник-министърът на външните работи на България г-жа Невяна Митева прие
Коментари Харесай

Новият посланик на КНР в България е Н.Пр. г-жа Дай Цинли

Заместник-министърът на външните работи на България госпожа Невяна Митева одобри копията на акредитивните писма на новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Китайската национална република в Република България Н. Пр. Дай Цинли. осведомят от пресслужбата на външното министерство на страната.

Заместник-министър Митева поздрави Н.Пр.посланик Дай Цинли във връзка назначението на този пост, и изрази вяра, че като първа жена дипломат на Китай в България ще внесе нов подтик в двустранния разговор и ще работи интензивно за укрепването и разширението на съдействието сред двете страни. Тя изрази и своята убеденост, че двете страни ще положат старания за усилване на обичайно отличното си партньорство в подтекста на отбелязването през 2024 година на 75-годишнината от определяне на дипломатически връзки сред България и Китай. В рамките на срещата бяха разисквани настоящите въпроси в настоящия двустранен дневен ред, в това число и вероятностите за усилване на търговско-икономическите връзки, разширение на българския експорт за Китай, поддържане на деен студентски продан, поощряване на туризма и други

Двете страни оцениха позитивно досегашното съдействие и се сплотиха към визията, че е належащо да бъде продължено ориентираното към реализиране на прагматични резултати взаимоотношение сред България и Китай във всички сфери от съвместен интерес.

След като благодари на зам.-министъра на външните работи, от своя страна Н.Пр. Посланик Дай Цинли също изрази своята позиция  и предпочитание за потреблението на всички благоприятни условия за продължение на положителното съдействие сред Китай и България в другите области,  които са от съвместен интерес за двете страни.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30302Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед12514 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед13019 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед112101Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16949 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед112101Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78782„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76830

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР