Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изнесе вчера лекция в

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изнесе вчера лекция в
Коментари Харесай

Георг Георгиев изнесе лекция в университета на Синсинати

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изнесе през вчерашния ден лекция в градския университет на Синсинати на тематика "Приоритетите на България по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Пред американските студенти Георг Георгиев посочи, че за страната ни Председателството съставлява предизвикателство и отговорност, тъй като в този интервал предстоят доста значими решения, които касаят бъдещето на Общността като Брекзит. "Нашата страна се причисли към Съюза преди 10 години, а през днешния ден към този момент можем да участваме във образуването на политиките му в основни сфери като стопанска система и финанси, миграция, сигурност и енергетика ", акцентира заместник-министър Георгиев.



В ревюто си българският заместник-външен министър подчертава на трите съществени стълба в програмата на Българското председателство: непоклатимост, сигурност и взаимност. Той акцентира, че страната ни интензивно работи за реализиране на консенсус по значими общоевропейски въпроси, по-голяма конкурентноспособност и опазване на кохезионната политика на Съюза.

"Един от целите, за който българското държавно управление влага доста сила, е европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани. Всички ние би трябвало да разберем, че инвестицията в сигурността и просперитета на този район е инвестиция в цялостния европейски план. Нашето мото е "Съединението прави силата ". Правим всичко, с цел да допринесем за европейската сигурност и единност ", сподели още Георгиев пред младата публика.

Заместник-министър Георг Горгиев беседва и с представители на българската академична общественост, които работят в университета на Синсинати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР