Заместник-министърът на труда и социалната политика Жулиета Върлякова участва в

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Жулиета Върлякова участва в
Коментари Харесай

Зам.-министър Върлякова участва в международен семинар за обучение на мигранти

Заместник-министърът на труда и обществената политика Жулиета Върлякова взе участие в интернационален семинар за образование на мигранти в Министерството на труда и обществената политика.

В полемиката се включиха представители на Българската камара за обучение, просвета и просвета, Международната организация за обезпечаване на качеството „International Quality Assurance Agency и специалисти от просветителни институции от Киргизстан. Основен фокус на срещата бе българският опит в тази сфера, както и националната система на професионално обучение и образование.

„ Повишаването на качеството на работната мощ посредством образование е главен приоритет на политика по заетостта в България. През 2022 година по Националния проект за деяние по заетостта ще се обезпечи претовареност на над 22 000 безработни и образование на над 10 600 души “, сподели заместник-министър Върлякова.

Безработните, които са от групите в неравностойно състояние на пазара на труда, имат опция да покачат квалификацията си посредством образования в Държавното дружество „ Българо–германски център за професионално образование ” (ДП БГЦПО). Двугодишният проект за образование на Директива за птиците БГЦПО през 2022 година планува общо до 2 077 индивида да придобият познания и умения по основни компетентности, професионална подготовка, професионално насочване.

Във връзка с поддръжката за мигранти, заместник-министър Върлякова срещна задграничните специалисти с интервенция „ Солидарност “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020. Схемата е ориентирана към украински жители с право на краткотрайна протекция и се извършва от Агенция по заетостта. Помощта включва психическа поддръжка, професионално насочване, трудово консултиране и създаване на самостоятелен проект за деяние по отношение на потребностите на работодателите от обитаемото място. Може да бъде обезпечена субсидирана претовареност за интервал до 3 месеца на до 9 000 украинци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР