Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов взе участие в

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов взе участие в
Коментари Харесай

Високите технологии ще направят устойчив морския транспорт

Заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов взе присъединяване в конференция, отдадена на 20-годишнината от основаването на Европейската организация по морска сигурност (EMSA).

Тя се организира в Лисабон, Португалия под надпис „ Определяне на курса на Европейската организация по морска сигурност (EMSA) за идващите 20 години ”.

Необходимо е да се концентрираме върху подпомагането и построяването на резистентен морски бранш, посредством който да активираме кръговата стопанска система и да осъществим упоритостта на Европейски Съюз за индиферентност във връзка с климата, съобщи заместник-министър Върбанов.

Като представители на властта сме ангажирани да сътворяваме по-добри условия в бранша, да насърчаваме вложенията и да внедряваме високи технологии, уточни той. С въвеждането на цифровизацията ще превърнем корабната индустрия в по-чиста, по-безопасна и по-сигурна. Тези цели може да се реализиран посредством потребление капацитета на изкуствения разсъдък.

Заместник-министър Върбанов изрече благодарности към изпълнителния шеф на Европейската организация по морска сигурност Мая Костелац за оказаното подпомагане и навременната реакция по време на спасяването на заседналия моторен транспортен съд „ Вера Су “ в българските териториални води. Техническата помощ, предоставена от организацията, спомогна за свеждането до най-малко на риска от замърсяване на морската среда.

По време на откриването на юбилейната конференция еврокомисарят по превоз Адина Валеан съобщи, че ниският стандарт при корабоплаването съществено рискува да навреди на популацията, морската среда и в последна сметка на стопанската система. През всички тези години Европейската морска организация по сигурност потвърди, че сигурността и качеството на корабоплаването в Европейски Съюз и отвън него са извънредно значими.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР