Заместник-министърът на регионалното развитие Захари Христов пожела да направи изненадваща

...
Заместник-министърът на регионалното развитие Захари Христов пожела да направи изненадваща
Коментари Харесай

Зам.-мин. Захари Христов на Модър-Царевец

Заместник-министърът на районното развиване Захари Христов пожела да направи изненадваща ревизия на пробива „ Модър-Царевец “, с цел да се запознае в елементи с плана, свързващ регионите Южен и Западен. Христов бе посетител на формалната гала „ Първа копка “ на плана за създаване на Южен обходен колектор, който се осъществя от Водоснабдяване и канализация ЕООД Пловдив.

Заместник-министърът прегледа пробива дружно със заместник-кмета на Пловдив по строителство Пламен Райчев, шефът на ВиК Пловдив инж. Огнян Кулишев и депутата Манол Генов.

Пламен Райчев срещна заместник-министъра детайлно с дейностите, които би трябвало да се извършат на пътния пробив – след полагането на водопровод и канализация ще бъдат построени местни платна и връзки с околните улици, както и ще бъде положена тротоарна настилка. Захари Христов разяснява, че кардинално е осведомен с плана, само че в този момент към този момент вижда какъв брой потребно и съвременно оборудване се обрисува да стане пробива.

По молба на Пламен Райчев зам-министърът се ангажира да спомага за ускорение на стартирането в употреба на югозападния сектор от Околовръстното шосе на Пловдив, като упованията са до края на седмицата то да бъде отворено за придвижване, както и за започване на строителните действия на югоизточната част от Околовръстното – от кръговото кръстовище на Асеновградско шосе до пътен възел „ Скобелева майка “.

В същото време Община Пловдив поема ангажимент да стартира препроектиране за удвояване на сектора от път II-56 – от кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, до отбивката за село Ягодово.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР