Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и национален координатор за

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и национален координатор за
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Николова получи официално руля символ на Председателството на Дунавската стратегия

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и народен координатор за Дунавската тактика Деница Николова одобри от унгарския дипломат Текла Харангозо руля, който е знак на Председателството ѝ. Страната ни пое поста от Унгария през месец октомври т.г. за период от една година.

Фокус на срещата сред Деница Николова и Текла Харангозо бяха целите на България за двете Председателства през 2018 година - на Съвета на Европейски Съюз и на Дунавската тактика.

Зам.-министър Николова акцентира, че страната ни поема огромна отговорност, защото идният интервал е извънредно значим за полемиките по основни за Европейски Съюз тематики като многогодишната финансова рамка, европейската вероятност на Западните Балкани и други Тя показа главните сфери на подготвеност на министерството за Председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, свързани с териториалното доближаване и градската политика, като посочи значимостта на полицентричния метод, който може да докара до уравновесено районно развиване и условия за по-висок стопански растеж.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова и унгарският дипломат у нас Текла Харангозо се сплотиха към мнението, че двустранният политически разговор и съдействието сред България и Унгария са на високо равнище.

Посланикът на Унгария благодари особено и за огромната поддръжка, получена у нас от унгарския ултраспортист Пал Ющьош-Хидвеги, който направи пробег на цялата брегова линия на Дунав, дълга близо 3000 км, с цел да промотира Дунавската тактика и тематиката за опазването на околната среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР