Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive във Враца

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта #BeActive и във Враца, в наличието на кмета Калин Каменов, ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев и регионалния шеф Малина Николова.

" Много ми е прелестно да видя толкоз доста млади и дейни хора, с цел да открием дружно Европейската седмица на спорта. Враца е част от акция, която се организира в цяла Европа, тъй като е доста значимо да спортуваме, да бъдем дейни и да живеем здравословно. " С тези думи се обърна към присъстващите заместник-министър Ваня Колева. " Искам да предизвикам всички вас да бъдете дейни, да спортувате, да предизвикате и вашите родители да спортуват ", добави тя. Тя поздрави Община Враца за напъните, които поставя за възобновяване на спортната инфраструктура, като най-скорошното доказателство за това е напълно реновираната покрита лекоатлетическа писта в състезателен комплекс " Христо Ботев ". Кметът Калин Каменов също прикани младежите да спортуват и благодари за поддръжката от страна на Министерството на младежта и спорта.

Спортните събития на комплекс " Христо Ботев " започнаха със щафета за възпитаници в три възрастови групи 3-4, 5 - 8 и 11- 12 клас. Те бягаха в разнообразни дължини съгласно възрастта си. Училищата спечелили бяха наградени от формалните лица, а Цветан Цветанов връчи и специфични грамоти и награди на трима възпитаници от спортното учебно заведение във Враца, които завоюваха сребърни медали на Световните детски лекоатлетически игри в Бърно.

Приятна изненада за гостите беше мини маратонът и щафетата за най-малките спортисти във Враца - ученици на детските градини " Брезичка ", " Дъга ", " Вълшебница " и " Славейче ".

" Най-важното е да сте усмихнати и да слушате вашите учители. Спортувайте, с цел да сте здрави. " С тези думи се обърна Цветан Цветанов към най-малките участници и благодари на педагозите за грижите, които поставят за възпитанието на децата. Зам.-министър Ваня Колева раздаде дарове на малчуганите и се включи в награждаването им с медали.

Събитията във Враца продължиха с демонстрации по смесени бойни изкуства и шампионат по волейбол на смесени тимове.

Европейската седмица на спорта #BeActive се организира от 23 до 30 септември и е самодейност на Европейската комисия. Координатор на акцията за България е Министерството на младежта и спорта, а главните събития се организират в 9 български града, сътрудници на плана. През уикенда в София се състоя спортно ревю " Избери спорт #Бъди Активен! ", със спортна гледка беше маркирана самодейността в Благоевград, а във Велико Търново бяха проведени надпревари и занимания по художествена гимнастика, битка, лека атлетика. Предстоят голям брой спортни събития в Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по стратегия „ Еразъм + " на Европейския съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР