Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и кметът на

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и кметът на
Коментари Харесай

Стоян Андонов и кметът на Димитровград се включиха в #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и кметът на Димитровград Иво Димов се включиха в спортния празник в града, част от Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитието се организира под формата на открит час по физическо образование в Основно учебно заведение "Пенчо Славейков ".
"Така би трябвало да наподобява всяко едно учебно заведение в България. И в действителност това, което ние вършим с Вас, е да покажем, че в действителност мястото на спорта е в учебното заведение, в учебния двор, в учебните салони. От тук потеглят състезателите в елитния спорт и в случай че няма спорт в учебното заведение, няма да има спорт и в спортните клубове. А всяка една инвестиция в спорта е инвестиция за бъдещето на нацията. Не приказваме за олимпийски, международни първенци, а за здравето, което е най-важно за всеки човек ", сподели Андонов по време на откриването на празника.
Кметът на община Димитровград Иво Димов благодари на зам.-министър Андонов и Министерството на младежта и спорта за визитата и насърчи учениците да не престават да спортуват.
"Аз съм извънредно благополучен и горделив от това, което се случва в региона на спорта в нашия град. Вече 7 години ние се стремим да надграждаме спортната си база, която е неповторима и е образец за доста градове. С помощта на страната реновирахме спортната зала на Димитровград. Правителството оказа помощ с близо 3 млн. лева на общината и дръзвам да настоявам, че в област Хасково, това е най-модерното и най-голямото спортно оборудване ", сподели Иво Димов.
В Основно учебно заведение "Пенчо Славейков " професионални треньори организираха с децата подготовка по футбол и волейбол. По време на игрите учителите пък направиха викторина, в която се включиха всички деца. На най-добре представилите се възпитаници, които демонстрираха отлични знания в региона на спорта, заместник-министър Андонов връчи специфични дарове, както и спортни принадлежности за учебното заведение.
Тази образователна година започва в община Димитровград с откриването на изцяло актуализирана спортна база на дворовете в шест учебни заведения, измежду които и ОУ "Пенчо Славейков ". В тях се образоват 74% от учениците на Димитровград. В учебните дворове има построени изцяло нови стадиони за баскетбол и волейбол, футбол, лекоатлетически писти, тенис на корт, бадминтон, фитнеси навън, площадки за сигурност на придвижването. Игрищата са съобразени с потребностите на избраното учебно заведение, защото това са както съществени учебни заведения, по този начин и гимназии. Стойността на плана по Оперативна стратегия "Региони в напредък " е 6 031 000 лева
Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.
Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС "Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай ", който е съфинансиран по Програма "Еразъм + ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР