Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков участва в дискусиите

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков участва в дискусиите
Коментари Харесай

Зам.-министър Бучков участва в дискусиите на 17-а конференция на министрите на спорта в Анталия

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков взе участие в полемиките по време на 17-а конференция на министрите на спорта, която се организира в Анталия, Турция.

Събитието стартира с видео-обръщение на президента на Турция Реджеп Ердоган и с тирада на турския министър на младежта и спорта Мехмет Касапоглу. Генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич очерта целите на конференцията – тъждество сред половете, спортът като средство за приобщаване, ролята на спорта за възпитанието, предварителната защита и развиването на децата. 
    „ Насърчаването на тъждество сред половете в спорта минава през образованието и образованието, през младежките политики, през трудовата и обществената политика. Абсолютно нужни са даването на идентични благоприятни условия за развиване на мъжете и дамите, налагането на почтено и равноправно отношение към двата пола на всички равнища и оценяването с достолепие на труда и постигнатите триумфи на всички в спорта. Министерството на младежта и спорта отдава огромно значение на насърчаването и отбраната на правата на индивида. В този смисъл, тематиката за равенството сред мъжете и дамите е отразена в политиките и стратегиите на министерството “, сподели Петър Бучков пред делегатите. 
    Той уточни и добър образец във връзка с тази политика. 
    „ Националната спортна академия, където се образоват бъдещите треньори, спортни мениджъри, съдии и учителите по физическо образование на България, приема квоти по пол за реализиране на баланс сред половете и стимулиране на дейното присъединяване на дамите в спорта на всички равнища “, заяви още заместник-министърът пред делегатите. 
    Заместник-министър Бучков обърна внимание и на присъединяване на България в самодейността на Съвета на Европа – „ Start to talk “, в чийто фокус е предварителната защита на насилието над деца и младежи в спорта. През ноември в София ще се организира първа среща на управителния съвет за България, включващ представители на федерации, спортни и юношески организации, представители на гражданския бранш. 
    Той описа и за стратегиите на ММС – „ Спорт за деца в риск “ и „ Развитие на спорта за учащи “, които основават благоприятни условия за достъп и гратис присъединяване в спортни занимания на деца в риск за подкрепяне на обществената интеграция, акомодацията и пълноценната им реализация в публичния живот. 
    Заместник-министър Петър Бучков взе отношение и по тематиката за преосмисляне на спорта като път към здравословно и стабилно бъдеще. 
    „ В миг, когато Европейски Съюз е изправен пред провокации във връзка с своята енергийна сигурност, зелените политики не са авангардни и новаторски благоприятни условия за в бъдеще, а настоящо решение, използвано в спортния бранш. В народен проект поставяме старания, с цел да улесним публичния достъп до спортни действия в дребните обитаеми места. Провеждаме регулярни срещи с кметове на общини и дискутираме благоприятни условия за поправяне и възстановяване на съществуващата спортна инфраструктура, както и за изграждане на нови уреди. Инвестираме в енергийна успеваемост, с цел да понижим потреблението на сила и оперативните разноски, като по този метод смекчаваме риска от затваряне на спортни зали “, сподели Петър Бучков. 
    Футболната легенда Кларънс Зеедорф приказва пред министрите за опциите, които дава спорта за интеграция на младежите от разнообразни обществени групи и уточни, че това е едно от най-големите постижения на актуалното ни общество.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР