Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с председателя на външната комисия на парламента на Хърватия Миро Ковач

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила се срещна през днешния ден с ръководителя на Комисията по външни работи на Народното събрание на Хърватия Миро Ковач, оповестиха от дипломатическата ни централа.

Акцент в диалога бе тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани като основен външнополитически приоритет на идното Председателство на България на Съвета на Европейски Съюз.

„ България поддържа напъните на страните от района по пътя към тяхната европейска интеграция, изпращаме им единствено положителни сигнали”, съобщи вицепремиерът Захариева. Като образец тя уточни провелото се преди няколко дни взаимно съвещание на държавните управления на Република България и Република Македония, в границите на което бяха подписани девет документа, ориентирани към практическо съдействие. „ Споразуменията, които бяха подписани, следват Договора за добросъседство, който се разпознава като добър образец за нов вид съдействие в региона”, означи Захариева.

Председателството на Европейския съюз е извънредно значимо за България. Две години след нас тази отговорност ще поеме Хърватия и по тази причина е основно да работим в тясна съгласуваност, изключително по тематиките, които са в наш районен интерес, сподели първият ни посланик.

Екатерина Захариева и Миро Ковач се сплотиха към мнението, че страните от района би трябвало да положат доста старания в процеса на промени, като някои от страните са по-напреднали от други. „ Трябва да им помогнем да се оправят с проблемите и да гледат напред”, съобщи ръководителят на външната комисия на хърватския парламент. От своя страна министър Захариева добави, че страните от Западните Балкани се движат в вярната посока.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР