Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Демерджиев поиска среща с колегата си от РСМ след побоя в Охрид

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е провел незабавен телефонен диалог с министъра на вътрешните работи на РСМ Оливиер Спасовски по отношение на нападението против Християн Пендиков в Охрид.

Демерджиев изиска да бъде осведомен навреме за хода на следствието на тежкия престъпен случай, заявявайки, че " такава ненавист не би трябвало да има ".

Демерджиев е прикани силите на реда в съседката ни , а като образец за добра работа е показал по време на откриването на Македонски културен клуб в Благоевград.

От своя страна Спасовски е поел ангажимент казусът да бъде позволен.

Двамата министри са се договорили за реализирането на двустранна среща в най-кратък период.

Българският държавен аероплан " Фалкон " кацна на летище София с грубо пребитият секретар на българския културен клуб " Цар Борис III " в Охрид, Християн Пендиков на борда. Той бе превозен към Военномедицинска академия в София за лекуване. Състоянието на 23-годишният българин е доста тежко - той е с голям брой спукани прешлени, ребра и счупена челюст.
 Пребиха секретаря на българския клуб
Пребиха секретаря на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид

Настанен е в болница в тежко положение

Днес от п осланика на Република Северна Македония (РСМ) в България Агнеза Руси Поповска, с цел да й връчат протестна нота във връзка тежко престъпно действие, осъществено против жител на Република Северна Македония с българско съзнание и секретар на организацията " Цар Борис III " в Охрид . Служебният министър на външните работи Николай Милков е провел телефонен диалог с сътрудника си от РСМ Буяр Османи. 

Президентът Румен Радев също осъди систематичните нарушавания на правата на българите в Република Северна Македония и насаждането на ненавист към тях , както и съответно този случай. Президентът планува още веднъж да сложи въпроса за спазването на правата на българите в Република Северна Македония пред държавните и държавни ръководители в Европейския съюз, както и на вниманието на европейските институции и Съвета на Европа.

Българското държавно управление провежда своевременния превоз на Християн Пендиков, който ще бъде лекуван във ВМА.
 Прибираме си за лекуване у нас пребития в Охрид наш съотечественик Обновена
Прибираме си за лекуване у нас пребития в Охрид наш съотечественик

Румен Радев и Гълъб Донев излязоха с остри позиции за побоя

Само преди месец  с оръжие в късните часове на нощта против българския клуб " Цар Борис III " в Охрид, в Република Северна Македония,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР